Αποφασισμένη να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας εκπαίδευσης εμφανίζεται η Κυβέρνηση παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που καταγράφονται στις δυνάμεις της άρνησης και της αντίδρασης με τις πλάτες και την πολιτική υποκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περίπτωση της αξιολόγησης στην παιδεία συνιστά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγκρουσης των δύο κόσμων και του διλήμματος «μπροστά» ή «πίσω» που καθίσταται πλέον επιτακτικό αν αυτή η χώρα θέλει πραγματικά να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες της μεταπολίτευσης και την αριστερόστροφη προσέγγιση της ισοπέδωσης και της ήσσονος προσπάθειας.

Πάνω από όλα στην παρούσα συγκυρία χρειάζεται όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν σε ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή από όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μετερίζια.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της βαθιάς πεποίθησης της ότι η παιδεία πρέπει να προχωρήσει μπροστά με αυτοπεποίθηση, με προοπτική και με πρόσβαση για όλους χωρίς ταξικά χαρακτηριστικά.

Αυτός εξάλλου ο τομέας είναι ένας προνομιακός χώρος για την κυβερνητική παράταξη ώστε να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο μια σύγχρονη αντίληψη για την Παιδεία, αλλά και να φωτίσει τη σημερινή αδιέξοδη και αναχρονιστική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου έχουν μείνει κολλημένα στην εποχή του Κοντογιαννόπουλου και των καταλήψεων μόνο και μόνο για να συντηρούν μία μικρή κομματική πελατεία και να κάνουν ανταγωνισμό στην επαναστατική γυμναστική με τον Βαρουφάκη και το ΚΚΕ.

Είναι θετικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού έβαλε πάγο στο ανούσιο μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας δείχνει προσηλωμένος στο στόχο για μία νέα προσέγγιση στην Παιδεία, εξέλιξη που θα αναβαθμίσει το παρεχόμενο προϊόν σε όλες τις βαθμίδες και θα προσελκύσει φοιτητές ακόμη και από το εξωτερικό.