Στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου τάσσεται ο Νίκος Συρμαλένιος, καθώς συμφωνεί πως «εν μέρει», δεν ξέρει να διαλέγει συνεργάτες ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως εν μέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει δίκιο στην κριτική του για τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας μάλιστα το παράδειγμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία επέλεξε για Πρόεδρο της Βουλής το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Εν μέρει, ναι. Και το λέω διότι είχαμε συγκεκριμένες εμπειρίες το 2015, το πρώτο εξάμηνο. Μιλώ για την πρώην Πρόεδρο της Βουλής την κυρία Κωνσταντοπούλου. Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής επιλογή, όχι στο να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και να εκπροσωπεί κάποιους τομείς πολιτικής που γνωρίζει, όπως π.χ. θέματα Δικαιοσύνης, αλλά ως Πρόεδρος της Βουλής.

Όπου πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να έχει τη συναίνεση μεγάλων μερίδων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που μετέχουν στη Βουλή και η συμπεριφορά επίσης να είναι τέτοια που να μπορεί να διεκπεραιώνει αυτό το σύνθετο έργο, πολιτικό και πρακτικό», ανέφερε ο Νίκος Συρμαλένιος.