Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

«Συναγερμός» για θερμό επεισόδιο σε ελληνικό νησί - Έτοιμες Κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις για όλα τα ενδεχόμενα

Συνεχείς είναι οι προκλήσεις και οι απειλές των Τούρκων και η Κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα το ενδεχόμενα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο σε ελληνικό νησί στο Αιγαίο.

Γι’ αυτό και ενισχύονται συνεχώς οι περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα.

Αναλυτές εκτιμούν πως η έντονη προκλητικότητα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οφείλεται κυρίως στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς η χώρα του οδεύει προς τις εκλογές.

Η Κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο.

«Οι τουρκικές θέσεις δεν αντέχουν σε καμία κριτική, αποτελούν εκδηλώσεις ενός νεοοθωμανικού αναθεωρητισμού, τμήματα ενός ιδεολογήματος μιας περιφερειακής δήθεν υπερδύναμης, η οποία επιχειρεί να επιβάλει τη θέλησή της δια της απειλής της ισχύος απέναντι στους γείτονές της», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.


Σενάριο για απόβαση μεταναστών σε ελληνικό νησί

Αρχικά, ο Πρόεδρος ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκρατικές οργανώσεις και μία μέρα μετά, επανήλθε στις απειλές του για τα ελληνικά νησιά.

«Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή της Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν», ανέφερε.

Υπάρχει και το σενάριο, η Τουρκία να μεταφέρει μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα μικρασιατικά παράλια, σε κάποια ελληνική βραχονησίδα και τους οποίους θα επιχειρήσει να σώσει η τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Β. Κικίλιας από Λάρισα: Ήμασταν όλοι μαζί εδώ σε μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια

«Υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας. Ήμασταν όλοι εδώ πέρα συντονισμένοι και οργανωμ...

Περιοδεία Κασσελάκη σε νησιά του Αιγαίου

Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου ξεκινάει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 π.μ. και η πρώτη επίσκεψη θα πραγμα...

Φόρτωση άρθρων...