Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

«Συναγερμός» και ετοιμότητα στην Αθήνα σε όλα τα μέτωπα για «υβριδικές απειλές» (Video)

Με την τουρκική επιθετική ρητορική να αυξάνει ένταση και τις προκλήσεις επί του πεδίου να διαδέχονται η μία την άλλη, όλα δείχνουν πως η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια έχοντας το βλέμμα της και στον Έβρο.

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός μετά από τις διαρροές πηγών του Πενταγώνου περί υβριδικών απειλών που μπορεί να δεχθεί η χώρα το καλοκαίρι.

«Είναι μια καινούργια πραγματικότητα στην οποία κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της και που αντιλαμβάνεται το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται οφείλει να παίρνει τα μέτρα της για να τις αντιμετωπίσει. Αυτό δεν σημαίνει πανικός. Ούτε σημαίνει ότι έχουμε κανέναν λόγο να ανησυχούμε ιδιαίτερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Πιστεύω ότι οι απέναντι έχουν πάρει το μήνυμα ότι εκεί (Έβρος) δεν μπορούν αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σοβαρότητα από την Κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας παράλληλα ως απαράδεκτες τις νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Από το ήσυχο καλοκαίρι της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη, περάσαμε στη καθημερινότητα των απειλών και των παραβιάσεων. Με τους ισχυρούς συμμάχους που θα μας στήριζαν επειδή τους τα δώσαμε όλα, εκκωφαντικά σιωπούντες και απόντες».

Στον Έβρο στρατός και Αστυνομία πέτυχαν το πρώτο τετράμηνο 22 να αντιμετωπίσουν πάνω από 1.600 περιστατικά που επιχειρηθήκαν από γείτονες μας να εργαλειοποιηθούν παράνομοι μετανάστες. Περιστατικά που αφορούσαν πάνω από 40.000 ανθρώπους.

Η απόφαση της Αθήνας να ενισχύσει περαιτέρω τον φράχτη είναι δεδομένη. Ήδη πέρα από τα 37.5 χιλιόμετρα που έχουν φτιαχτεί θα κατασκευαστούν όσο γίνεται περισσότερα με βάση τους πόρους που θα εξασφαλιστούν από Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικό προϋπολογισμό ενώ προκηρύσσεται και η πρόσληψη 250 ακόμα συνοριοφυλάκων.

Δείτε το βίντεο: 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Το προεκλογικό σποτ των «Δημοκρατών» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη»

Με ένα σποτ που σύνθημα του έχει «Είμαστε το Κέντρο», ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν το κόμμα του «Δημοκράτες» στις Ευρωεκλογές, γιατί «μπορούν, γιατί είναι ...

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Φόρτωση άρθρων...