Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με την τυφλή podcaster Άννα Μπαλάν (Video)

Παρασκήνιο

Συνάντηση με τη νεαρή ηθοποιό Άννα Μπαλάν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η Άννα Μπαλάν είναι εκ γενετής τυφλή και προσπαθεί, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων, να παρακινήσει την ελληνική κοινωνία να λαμβάνει περισσότερο υπόψη τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η συνάντηση της νεαρή ηθοποιού με τον Πρωθυπουργό έγινε με όρους TikTok: «Σκηνοθετήθηκε» υποτυπωδώς το πώς κλείστηκε το ραντεβού στο Μαξίμου, καθώς και ένα μέρος της συζήτησης που έγινε δια ζώσης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Άννας Μπαλάν. 

Η Άννα Μπαλάν έθεσε κάποια βασικά αιτήματα για τη διευκόλυνση της καθημερινής δραστηριότητας των τυφλών.

Ακόμα, ανέφερε - κάνοντας χιούμορ- πόσο θα την εξυπηρετούσε ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό της οδηγό.

Η συνάντηση έγινε σε χαλαρό και εύθυμο κλίμα, χωρίς την επιτήδευση που συνήθως επικρατεί σε ανάλογες επαφές ανάμεσα σε πολιτικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους ευάλωτων ομάδων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε την Άννα Μπαλάν ότι το πολυσέλιδο έγγραφο που είχε στα χέρια του, δηλαδή το πόρισμα έρευνας για ένα σύνολο παραμέτρων που καθορίζουν τη ζωή και την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με οπτική αναπηρία, θα της αποσταλεί σε γραφή Μπράιγ, προκειμένου να το διαβάσει απευθείας η ίδια. 

Σαν ένα πρώτο, συμβολικό, βήμα προς την ανάληψη μέτρων, προκειμένου ώστε οι τυφλοί Έλληνες πολίτες να νιώθουν λιγότερο παραμελημένοι στην ίδια τους τη χώρα.

Η Άννα Μπαλάν έχει δημιουργήσει το podcast «Να δει κανείς ή να μη δει;», το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Apple Podcasts. Η Άννα έχει ετοιμάσει 25 επεισόδια από την καθημερινότητά της ως τυφλή στην σημερινή Ελλάδα.

Η Άννα Μπαλάν γεννήθηκε στη Μολδαβία και εργάζεται ως ηθοποιός στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ίδια προλογίζοντας τo podcast της «Είμαι η Άννα και έχω γεννηθεί με ολική απώλεια όρασης και σε αυτό το podcast θα προσπαθήσω να σας βάλω στον κόσμο μου μέσω της 'οπτικής' μου πάνω σε θέματα που αφορούν την αναπηρία μου και άλλες. Θα ακούσετε μερικές από τις εμπειρίες, απόψεις και συζητήσεις μου με άλλα άτομα με αναπηρία και ελπίζω να μάθετε κάτι καινούργιο και να διαλευκανθούν τυχόν απορίες σας».
 

@anna__balan

Η συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό! ##τυφλος ##τυφλότητα ##πρωθυπουργός ##μητσοτακης ##greektiktok ##fy ##foryou ##αμεα ##ελληνικοτικτοκ ##tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - anna__balan

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...