Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση Παύλου Μαρινάκη με στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Παρασκήνιο

Την Κύπρο επισκέπτεται ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, τον Πρόεδρο της ΝΔ Κύπρου Γιάννη Γεωργούλα και τον αν. Υπεύθυνο Οργανώσεων Εξωτερικού και Ελλήνων της Διασποράς ΟΝΝΕΔ Βασίλη Ψύχα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία όπου συναντήθηκε με Ελλαδίτες κατοίκους Κύπρου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιχειρήσεων και συνομίλησε μαζί τους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, τις ευκαιρίες που προσφέρει και το εργασιακό πλαίσιο σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια, τον Παύλο Μαρινάκη καλωσόρισε στο χώρο του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης κ. Ανδρέας Ευσταθίου, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του campus και συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή, Οδοντιατρική Σχολή, την εντατική κλινική και στα εργαστήρια του πανεπιστημίου και τον ενημέρωσε για τα προγράμματα σπουδών, τους φοιτητές από την Ελλάδα που πηγαίνουν εκεί για σπουδές οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 30- 40% του συνολικού αριθμού των σπουδαστών, ενώ συνολικά οι φοιτητές που πηγαίνουν από την Ελλάδα στην Κύπρο για σπουδές ξεπερνούν τους 10.000. Βασικά σημεία της συζήτησης ήταν ακόμη οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων, η αξιολόγηση του Ιδρύματος από τις αρμόδιες επιτροπές, αλλά και οι συνεργασίες τους με κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού.

xjr

Ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση με φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι σπουδάζουν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και εκπροσώπους των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές συνομίλησαν με το Γραμματέα της ΠΕ ΝΔ και το Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς, για τις διαφορές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του δημόσιου Πανεπιστημίου εξ’ αιτίας και της παρουσίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τον αντίκτυπο που έχει αυτό στην οικονομία της χώρας.

xjr

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων: «Έχοντας δώσει μάχες για την αναθεώρηση του άρθρου 16 απέναντι σε απαρχαιωμένες ιδεοληψίες της αριστεράς και των δυνάμεων της “αλλαγής”, μάχες για τις οποίες πήγαν πίσω οι σπουδές μας στο όνομα μιας δήθεν επανάστασης, η εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μια εικόνα που μας δικαιώνει. Μια εικόνα πρότυπης ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν “απειλεί” τη Δημόσια δωρεάν Παιδεία αλλά την αναβαθμίζει. Οι υποδομές, η οργάνωση, η ασφάλεια, είναι πράγματα για τα οποία σε πολλά δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδας χρειάζεται ακόμα να δώσουμε μάχες για να τα πετύχουμε.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι ο εχθρός της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βελτίωσαν όχι μόνο την οικονομία, αλλά και τα Δημόσια Πανεπιστήμια και αυτό το ακούσαμε από τους φοιτητές του Δημόσιου Πανεπιστημίου Κύπρου. Και αυτό ακριβώς είναι που όλοι εμείς -που σπουδάσαμε σε δημόσιο Πανεπιστήμιο- λέγαμε εδώ και χρόνια. Θέλουμε Πανεπιστήμια σύγχρονα, προοδευτικά, ασφαλή, καθαρά με σύγχρονες υποδομές. Αυτό είναι το όραμα της Ελλάδας του 2030 και το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και δεν θα το θυσιάσουμε στο βωμό του λαϊκισμού και της στείρας άρνησης, όσο και αν αντιστέκονται σε αυτό εδώ και δεκαετίες οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της αριστεράς και των συνθετικών της.

Και καλώ όλους εκείνους τους “αρνητές” της προόδου, της ανάπτυξης, της αναβάθμισης της Παιδείας, να έρθουν εδώ στην Κύπρο και να δουν από κοντά την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης. Να μιλήσουν με τους φοιτητές και τους καθηγητές και να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που προκαλεί η στάση τους στην Παιδεία. Η Ελλάδα άλλαξε και αυτό το ακούσαμε από ανθρώπους που ήρθαν από την Ελλάδα στην Κύπρο και διέπρεψαν στον επιχειρηματικό τομέα. Όπως μας είπαν όμως και εκείνοι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη. Η Ελλάδα αλλάζει μέρα με τη μέρα και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί το όραμά μας και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες απειλές Ακάρ: «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω - Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες»

Επιμένει η Τουρκία στην προκλητική ρητορική της. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, «εκτόξευσε» νέες απειλές. «Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε σ...

Θεοδωρικάκος: «Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή - Θέτουμε σε εφαρμογή το 10410 για την προστασία των ζώων»

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται ο πενταψήφιος αριθμός 10410 της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την προστασία των ζωών. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνα...