Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Συνάντηση Σκρέκα - Σακελλαροπούλου: Τι συζήτησαν

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και για τις πρωτοβουλίες δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, κυρίως των πιο ευάλωτων καταναλωτών.

Χθες ο Κώστας Σκρέκας αποκάλυψε πως το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα ανακοινώσει νέα μέτρα επιδότησης και των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κυρίως φωτοβολταϊκά.

Όπως ανέφερε, πριν ακόμα ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση, η Kυβέρνηση είχε εντάξει το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον σκοπό αυτό. Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου, σχολίασε ότι θα είναι διευρυμένη, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετό.

«Η ενεργειακή κρίση ανατροφοδοτείται από τη γεωπολιτική κρίση, οι τιμές δυστυχώς αυξάνονται ακόμα περισσότερο, οπότε έρχεται η Kυβέρνηση, όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, και επεκτείνει τα μέτρα στήριξης ώστε να απαλύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου και γενικά τους λογαριασμούς ενέργειας», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε και τι πρέπει να γίνει ώστε να μειωθούν οι τιμές, καθώς όπως είπε, ενώ καταγράφονται αυξημένες ροές φυσικού αερίου, οι τιμές συνεχίζουν την ανοδική πορεία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που συμβαίνει στις χρηματιστηριακές αγορές ενέργειας είναι πρωτόγνωρο. Έχουμε τις ακριβότερες τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν απαντηθεί ποτέ. Έχουμε ρεκόρ τιμών», πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα – Η Κεχαγιά απειλεί πως θα φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Γιατί πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτ...

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Φόρτωση άρθρων...