Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τους νέους αστυνομικούς της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Συνάντηση με τους νέους των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Καλωσορίζοντας τους αστυνομικούς-επιστήμονες που θα εργαστούν για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια και την αντιμετώπιση τυχόν παράνομης εγκληματικής δραστηριότητας -όπως το εμπόριο ναρκωτικών-ο Υπουργός επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία τους όχι μόνο με τις Πρυτανικές Αρχές, αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς του Πανεπιστημίου.

theodorikakos

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο ρόλος των Ο.Π.Π.Ι είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και καθώς δεν φέρουν οπλισμό, μέχρι έως ότου υπάρξει πλήρης εφαρμογή του νόμου, θα συνοδεύονται για λόγους προστασίας τους από άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να σεβαστούν το νόμο και την εφαρμογή του, καθώς οι ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών καθώς και η περιφρούρηση των κτιριακών υποδομών των πανεπιστημίων είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Φόρτωση άρθρων...