Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στο Brain Drain

Στο πλαίσιο του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπήρξε θεματική συζήτηση για το brain drain στην Ελλάδα

Παρασκήνιο

Το Brain Drain ήταν το θέμα της τρίτης πολιτικής, θεματικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με ομιλητές την Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρο και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Παναγιώτη Βαλλιανάτο, δικηγόρο, το Γιώργο Τσούμα, συντονιστή Δικτύων Νεολαίας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής. Τη συζήτηση συντόνισε η Αναστασία Σιμητροπούλου, αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η κα Χρονοπούλου παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων η Ελλάδα κατέχει μία θλιβερή πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μεγάλος αριθμός νέων μεταναστεύει αναζητώντας καλύτερη εργασία. «Η γενιά του Brain Drain δεν θέλει οικονομικά κίνητρα. Το κράτος δεν πρέπει να απαντά ως εταιρία. Το κράτος πρέπει να αγκαλιάζει τους πολίτες με ποιότητα ζωής, δηλαδή, καλύτερες υποδομές στην υγεία και την παιδεία, έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τα κοινωνικά δικαιώματα και την ισότητα».

βαλιανατοσ

Ο κ. Βαλλιανάτος περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία καθώς έζησε για δύο χρόνια στο Παρίσι, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές. «Τα προβλήματα που υπήρχαν πριν φύγω, υπάρχουν και τώρα. Το βιοποριστικό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Στην Ελλάδα νέος πολίτης δύσκολα μπορεί να κάνει οικογένεια και αν έχεις οικογένεια είναι δύσκολο να την συντηρήσεις. Υπάρχουν φαινόμενα αποκλεισμού από θέσεις ευθύνης αν είσαι νέος». 

Ο κ. Τσούμας αναφερόμενος στην γενιά του Brain Drain υπογράμμισε ότι «είναι η γενιά που έχει υποστεί τα πάνδεινα από μία κρίση για την οποία δεν έφταιγε και ακολούθως αντιμετώπισε και το πρόβλημα της πανδημίας. Είναι η γενιά που αντιμετωπίστηκε ως ο φταίχτης για τα προβλήματα του ελληνικού, κοινωνικού και πολιτικού συστήματος».

Από την πλευρά της, η κα Σιμητροπούλου, επισήμανε ότι «η νέα γενιά λόγω των πολλαπλών κρίσεων, φεύγει στο εξωτερικό και δεν επιστρέφει γιατί δεν υπάρχουν το κίνητρα για να εργαστεί και να ζήσει με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα». 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...