Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Συνελήφθη στον Έβρο ο συγγραφέας του βιβλίου του Φετουλάχ Γκιουλέν (εικόνα)

Στενοί συνεργάτες του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθησαν από τις Αρχές την ώρα που επιχειρούσαν να διαφύγουν παράνομα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γκιουντέμ και την σύζυγό του Μίνε, οι οποίοι προσπάθησαν μαζί με άλλα 18 άτομα να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, μέσω του ποταμού Έβρου. Όμως, ακινητοποιήθηκαν από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, από τα 20 άτομα διαπιστώθηκε πως 16 ήταν μέλη της FETO του Γκιουλέν και οι υπόλοιποι μέλη κουρδικών οργανώσεων, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικές».

Τα δημοσιεύματα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Μεχμέτ Γκιουντέμ, δημοσιογράφος και πρώην μέλος του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, είναι συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλεν». Το βιβλίο εκδόθηκε το 2005, τότε που οι σχέσεις Ερντογάν – Γκιουλέν ήταν άριστες, και δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Milliyet.

Ο Μεχμέτ Γκιουντέμ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6,5 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Συνελήφθη αρχικά το 2017, στο πλαίσιο έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης κατά των διευθυντών, μελών και υπαλλήλων του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων. Ο ίδιος είχε συγγράψει τις βιογραφίες πολλών Τούρκων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Τούρκου Προέδρου, Αμπτουλάχ Γκιουλ.

Μεχμέτ Γκιουντέμ
Το βιβλίο «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλεν»  του Μεχμέτ Γκιουντέμ

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Λοβέρδος για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Ανοσιούργημα, αυτή η ανωμαλία πρέπει να λάβει τέλος

Για ανοσιούργημα κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει σε τζαμί και την ιστοτική Μονή της Χώρας. Ο πρόε...

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Φόρτωση άρθρων...