Πέμπτη
27 Ιανουαρίου 2022

Συνεχίζει… ακάθεκτος ο Δένδιας

Παρασκήνιο

Ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε τη δεύτερη – επί των ημερών του – τροποποίηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, αλλά αν νομίζετε ότι θα ξαποστάσει, να το ξανασκεφτείτε. Την Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και μετά θα είναι πάλι με μια βαλίτσα στο χέρι.

Στις 20 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο Ομάν, την επομένη 21 Οκτωβρίου στην Τρίπολη της Λιβύης για μια πολύ σημαντική συνάντηση στην οποία τον είχε καλέσει η λίβυα ομόλογός του Νάιλα αλ Μανγκούς όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα και ακολούθως θα μεταβεί στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, όπου θα υπογράψει τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – Ηνωμένου Βασιλείου.

Μαθαίνω, αναφέρει ο Βηματοδότης, ότι ο κ. Δένδιας είναι πολύ ικανοποιημένος από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους Αμερικανούς. Και δεν πέρασε απαρατήρητο στους μυημένους ότι ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε την καλή δουλειά του υπουργού του στη δήλωση που έκανε μετά την υπογραφή της αναθεωρημένης MDCA…

Την ίδια στιγμή έντονη κινητικότητα θα έχει και ο Πρωθυπουργός. Στις 25 και 26 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί επισήμως το Ριάντ και θα έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σουλτάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σκουρλέτης στα χαρακώματα του 3% υπέρ βωμών και εστιών της κομματικής γραφειοκρατίας

Ως δημόσιο πρόσωπο, αλλά κυρίως ως εσωκομματικός παράγοντας, ο Πάνος Σκουρλέτης είναι αυτό που θα λέγαμε τυπικό δείγμα «μικροαστικού σταλινισμού». Παρότι κοινωνικά είναι περισσό...