Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Οn Target: Μάχη δίχως αύριο στο ΚΙΝΑΛ, συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ο Κικίλιας και τα διαφημιστικά «πακέτα» στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ντέρμπι για τρεις, χωρίς προγνωστικά αλλά και χωρίς… αύριο για τους βασικούς υποψηφίους αρχηγούς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα πρόκειται και για μια μάχη με πολλαπλές αναγνώσεις όπως και δεδομένα. 
Δεδομένο Νο1 το σαφές προβάδισμα του Λοβέρδου στο σύνολο των δημοσκοπήσεων.
Δεδομένο Νο2 η ανοδική πορεία που καταγράφει ο Ανδρουλάκης στις μετρήσεις- ειδικά στα πιο στενά κομματικά κοινά. 
Δεδομένο Νο3 το προβάδισμα Παπανδρέου στον δείκτη της παράστασης νίκης, αλλά όχι με την ένταση των πρώτων ημερών που ακολούθησαν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. 
Δεδομένο Νο4, το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν είτε ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην εκλογή προέδρου για το ΚΙΝΑΛ. 

@ Βεβαίως όπως έχουμε ξαναγράψει, ΚΑΜΙΑ Δημοσκόπηση ή Πρόγνωση ΔΕΝ αποτυπώνει με ακρίβεια την δυναμική των τριών βασικών υποψηφίων, αφού τα δείγματα είναι σχετικά μικρά και ΔΕΝ είναι αντιπροσωπευτικά του εκλογικού σώματος που τελικά θα πάει να ψηφίσει.
Σε αντίθεση με τις τελευταίες Εθνικές Εκλογές που το σύνολο των εταιρειών ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΣΑ σε ότι έχει να κάνει με τα τελικά ποσοστά – με εξαίρεση κάποιες ΣΥΡΙΖΑΙΚΕΣ… μαιμουδοεταιρείες του Βερναρδάκη – κανείς δεν ξεχνά το ΦΙΑΣΚΟ με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Εκεί όπου ο Μειμαράκης, εμφανιζόταν σε όλες τις μετρήσεις ΒΕΒΑΙΟΣ νικητής και ο Κυριάκος τρίτος, χωρίς καν να μπαίνει στον δεύτερο γύρο. 
Άρα γενικώς ας κρατάμε όλοι μικρό καλάθι…

@ Τα «καμπανάκια» για την Κυβέρνηση συνεχίζουν να ηχούν δυνατά. Αφού και στην χθεσινή μέτρηση της Marc για το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» η Νέα Δημοκρατία, καταγράφει το ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ποσοστό της από το 2019, άρα η εικόνα είναι ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ και με τις υπόλοιπες δύο μετρήσεις της Metron και της MRB που μάλιστα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, εμφανίζουν την διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς αναγωγή) κάτω από το 10%.
Είναι βέβαιο πως η πανδημία και τα συνεχιζόμενα ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΗ μέτρα, έχουν προκαλέσει ΔΥΣΦΟΡΙΑ σε ένα ποσοστό της τάξης 7% - 8% ψηφοφόρων της ΝΔ του 2019. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως θεωρούν πως ΔΕΝ πρόκειται για ψηφοφόρους ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΟΥΣ (αφού δεν πάνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ) και με κάποιες «διορθωτικές» κινήσεις η κατάσταση μπορεί να εξισορροπήσει.    

@ Υπάρχει και όμως ένα δεύτερο θέμα που προβληματίζει τους συμβούλους του Μητσοτάκη σε σχέση με τις ερχόμενες Εθνικές εκλογές. Αναφερόμαστε στην στρατηγική της «διπλής κάλπης» και της «αυτοδυναμίας του δεύτερου γύρου».
Είναι ξεκάθαρο πως όλα αυτά επηρεάζονται και από την εξέλιξη της εκλογής νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξει ο πρωθυπουργός, εφόσον κατά τις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαν να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Θα διερευνηθεί αυτό το σενάριο;     

@  Ξεσηκώθηκαν μέχρι και οι… πέτρες στην Ελλάδα για την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ του Σοσιαλιστή Σάντσεθ να βάλει πλάτη στον Ερντογάν και να διαπραγματεύεται την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, που συνεχίζει να ΑΠΕΙΛΕΙ την Ελλάδα.
Η αντίδραση από την πλευρά της Κυβέρνησης ήταν έντονη, ενώ ΘΕΤΙΚΑ κατέγραψε και η κοινή γνώμη την σκληρή αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής αλλά και των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος απέναντι στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ στάση του «συντρόφου» τους Σοσιαλιστή Σάντσεθ.
Βεβαίως για ακόμη μια φορά, ήμασταν όλοι μαζί και ο… ψωριάρης χώρια. Όπου «ψωριάρης» ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του Τσίπρας, που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για τον Σάντσεθ και την Ισπανία. Προφανώς ο Τσίπρας «γλείφει» τους Ισπανούς Σοσιαλιστές, γιατί διεκδικεί την είσοδο του στο PES, στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών και οι Ισπανοί και ο Σάντσεθ έχουν τον πρώτο λόγο για αυτό.
Ότι ακριβώς έκανε και με την Μέρκελ, όταν ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ το Σκοπιανό ήλπιζε πως η απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριος θα τον κράταγε πολιτικά «ζωντανό». Κούνια που τον κούναγε όμως…

@Και μιας και αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κακός χαμός μάθαμε πως έγινε στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου χθες, όταν ο νέος μυστικοσύμβουλος του Τσίπρα για τα θέματα Υγείας καθηγητής Γεροτζιάφας, «άδειασε» κανονικά τον αρχηγό του, συμφωνώντας με τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία και το lockdown για τους ανεμβολίαστους. 
Δεν σας κρύβουμε πως περιμένουμε με αγωνία και την αντίδραση του Πολάκη επί των δηλώσεων Γεροτζιάφα…

@ Τον… ύπνο του δικαίου φαίνεται πως κοιμούνται εκεί στο Υπουργείο Τουρισμού. Αφού την ίδια στιγμή που ο Κικίλιας, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Σμύρνη και συναντήθηκε και με τον ομόλογο του Τούρκο Υπουργό Τουρισμού, η Τουρκία «έτρεχε» παράλληλα την νέα της τουριστική καμπάνια, υπό τον εύγλωτο τίτλο «Turkaegean» που εμφανίζει ούτε λίγο ούτε πολύ το Αιγαίο ως Τουρκική θάλασσα!
Κάποιος λοιπόν από την Κυβέρνηση οφείλει να επισημάνει στον Κικίλια, πως το Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι μόνο PR, δημόσιες σχέσεις και φωτογραφήσεις σε life style έντυπα – στα οποία είναι «μανούλα» ο εν λόγω υπουργός- αλλά παράγει ενίοτε και ουσιαστική πολιτική.    

@ Επειδή συνεχίζουν να… μυξοκλαίγονται διάφοροι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ παράγοντες των ΜΜΕ, για τις παρεμβάσεις (τάχατες) του Μεγάρου Μαξίμου έτσι ώστε να κοπούν οι διαφημίσεις σε αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης θα τους προτείναμε να σιωπήσουν. 
Αφού μια ματιά στην λίστα, που δημοσιοποίησε ο ΕΔΟΕΑΠ και αφορά την επιστροφή του 2% στις εκδοτικές επιχειρήσεις για τις διαφημίσεις, αρκεί κανείς να αντιληφθεί για τα ποσά Κρατικής και Ιδιωτικής διαφήμισης που εισέπραξαν κατά το διάστημα 2017 – 2020.
Και για να έχετε μια αίσθηση των αριθμών, όταν σε μια επιχείρηση επιστρέφονται π.χ. 200.000 ευρώ σημαίνει πως η επιχείρηση αυτή είχε ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΖΙΡΟ 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την λίστα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. 

Στο δια ταύτα, εμάς σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ τα διαφημιστικά ποσά που εισέπραξε κάθε επιχείρηση από το Δημόσιο ή τους Ιδιώτες, αφού το μεγαλύτερο τμήμα τους χρηματοδοτεί εκδοτικές προσπάθειες και μισθοδοτεί εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων στον Τύπο. 
Αλλά και κάποιοι επιτέλους να σταματήσουν  να υποδύονται τους… ταπεινούς και… καταφρονεμένους των ΜΜΕ, γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.     
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...