Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Συνεχίζει την πορεία στο λαό ο Κυριάκος, οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, βιάζονται στο Σύριζα να φορέσουν υπουργικά κουστούμια

- Σε μια ομολογουμένως δύσκολη στιγμή για την Κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να ξιφουλκεί εναντίον της στη σκιά των εξελίξεων στην υπόθεση Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος τις εξορμήσεις στην περιφέρεια. Ακόμη και οι τελευταίες μετρήσεις έρχονται να αναδείξουν το γεγονός, ότι ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού κομματιού της κοινωνίας. Και αυτή την σχέση εμπιστοσύνης δεν πρόκειται να την χαρίσει σε κανέναν και ειδικά στον κ. Τσίπρα και την παρέα του.             

-Πρέπει να το προσέxουν εκεί στο Σύριζα, όταν ταυτίζονται με την τουρκική προπαγάνδα. Ειδικά όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα όπως το μεταναστευτικό, το οποίο ο Ερντογάν και άλλοι υψηλόβαθμοι της τουρκικής Κυβέρνησης συνεχίζουν να εργαλειοποιούν για να πλήξουν τη χώρα. Δεν είναι μόνο εκείνοι που έχουν ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εξάλλου, όπως αρμόζει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, οι ελληνικές αρχές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.                

- Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη η πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό, η οποία αναμένεται να κατακλυστεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα από αιτήματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Πρόκειται για μια καινοτομία στο χώρο της δημόσιας υγείας, που αν και άργησε, εντούτοις βάζει τη σχέση μεταξύ συστήματος υγείας και πολιτών σε μία νέα τροχιά. Η διαδικασία απ’ ότι διαβάζουμε είναι προαιρετική, αλλά οι ενδιαφερόμενοι εφόσον την επιλέξουν θα γλυτώσουν χρήματα στα ποσοστά συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Στοιχείο διόλου αμελητέο σε μία εποχή οικονομικής δυσπραγίας.          

- Διάφοροι κύκλοι που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Αν θέλει κανείς να σταθεί στην ουσία της παρέμβασης, αυτή δεν απέχει πολύ από όσα είπε εξ' αρχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όσο για τους Συριζαίους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν, ας μην βιάζονται, γιατί η Νέα Δημοκρατία θα πάει στις εθνικές εκλογές μπετόν αρμέ και εκείνοι θα βρεθούν για μία ακόμη φορά στα έδρανα της αντιπολίτευσης.            

- Κάποιοι έσπευσαν να ρίξουν τα βέλη τους στην Κυβέρνηση για τις τιμές στην ενέργεια, επικαλούμενοι την «ιβηρική εξαίρεση», αλλά οι εξελίξεις έρχονται να τους διαψεύσουν. Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία αυξήθηκαν κατακόρυφα, παρά την εξαίρεση που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόσο για την Μαδρίτη, όσο και για την Λισαβόνα. Υπενθυμίζεται πως η απόφαση αυτή άνοιξε το δρόμο και στις δύο χώρες, να λάβουν ειδικά μέτρα και να αποφύγουν τις επιπτώσεις των εξαιρετικά ευμετάβλητων τιμών του φυσικού αερίου στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι αρχικά φαίνονταν.         

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...