Κυριακή
19 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ 2.0: Αυτοί είναι οι 11 βουλευτές που σχηματίζουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα (ονόματα)

Πολιτική
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον οριστική, αφού μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν ακόμη εννέα βουλευτές, με σαφείς αιχμές κατά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Πρόκειται για την λεγόμενη ομάδα Αχτσιόγλου που ανακοίνωσε σήμερα ότι πλέον δεν θα αποτελεί μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι αναμένεται να σχηματιστεί νέα ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα που θα απαρτίζεται από τους εννέα, συν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα.

«Με την κίνησή μας θέλουμε να υποστηρίξουμε το πλαίσιο αξιών και απόψεων που έχουμε για την Αριστερά και να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος

Έτσι η νέα ΚΟ θα αριθμεί συνολικά 11 βουλευτές. Θα είναι πάνω δηλαδή από τη «Νίκη» και την «Πλεύση Ελευθερίας». Άλλα πάλι σενάρια που διακινούνται στους διαδρόμους της Βουλής θέλουν και τους δύο βουλευτές που προσφάτως ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου (Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλης Χουρδάκης) να προσχωρούν στη νέα ΚΟ, ανεβάζοντας κι άλλο τη σύνθεσή της. Ωστόσο πρόκειται για μια πληροφορία που ακόμα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Οι 9 βουλευτές που έφυγαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν οι παρακάτω εννέα βουλευτές:

  • Σία Αναγνωστοπούλου
  • Έφη Αχτσιόγλου
  • Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
  • Νάσος Ηλιόπουλος
  • Δημήτρης Τζανακόπουλος
  • Μερόπη Τζούφη
  • Οζγκιούρ Φερχάτ
  • Θεανώ Φωτίου
  • Αλέξης Χαρίτσης

Εκτός από τους εννέα βουλευτές, εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν και 48 στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από τους συνολικά 57 αποχωρήσαντες σήμερα, οι οκτώ είναι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κ. Σκρέκας: Βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησης η στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας

«Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν έχουμε θέσεις εργασίας και φυσικά δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος μας. Η βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησής μας ε...

Φόρτωση άρθρων...