Κυριακή
19 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Απέλπιδα προσπάθεια να μπει «φρένο» στις νέες αποχωρήσεις

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βαρύ κλίμα στην Κουμουνδούρου βάρυνε ακόμα περισσότερο μετά από τις αποχωρήσεις στελεχών τις τελευταίες ημέρες. 

Η διάσπαση είναι γεγονός, ενώ η διάλυση φαίνεται να είναι κοντά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η ηγεσία κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να μπει «φρένο» στις νέες αποχωρήσεις από το κόμμα. Την πρωτοβουλία φαίνεται να έχουν αναλάβει οι δύο γραμματείες του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου επέφερε την αποχώρηση της «Ομπρέλας», αλλά οι παρενέργειές της υπήρξαν σημαντικά περισσότερες από αυτές που πιθανόν να είχαν εικάσει στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης που συναντήθηκαν με τους βουλευτές, Αλέξη Χαρίτση καιβ, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος και μέλη της τάσης «6 συν 6», την Τρίτη σε καφετέρια της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Μολονότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνουν την συνάντηση, ενώ διαψεύδεται από την Κουμουνδούρου, εντούτοις αυτή έλαβε χώρα ενώπιον δεκάδων πολιτών, που αναγνώρισαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι.

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τα στελέχη της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το μήνυμα ότι «δεν περισσεύει κανείς» απέστειλε και δημόσια ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας "Στο Κόκκινο", καθώς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ. διεκδικεί ένα νέο συμβόλαιο με την κοινωνία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές αντιθέσεις, ο Γιώργος Βασιλειάδης υποστήριξε πως οι αντιθέσεις που χωρίζουν τα στελέχη δεν είναι ανυπέρβλητες, απευθύνοντας έκκληση να κυριαρχήσουν η ωριμότητα και η ψυχραιμία. Επίσης, μίλησε για εκφορές λόγου στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που «ξενίζουν», λέγοντας την ίδια ώρα ότι υπήρξαν ανήκουστες επιθέσεις ενάντια σε μία νεοεκλεγείσα ηγεσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...