Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο για τον δήμο Αθηναίων - Ακόμα ψάχνουν υποψήφιο

Την ώρα που ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζει τους δημοτικούς του συμβούλους έχοντας μπει για τα καλά στους προεκλογικούς ρυθμούς, o ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναζήτηση προσώπου και καλείται να λύσει τον δύσκολο γρίφο του δήμο Αθηναίων. Το όνομα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, επανήλθε στο τραπέζι. Είναι άλλωστε το πρόσωπο που είχε εγκριθεί στην Κεντρική Επιτροπή τον Απρίλιο, πριν από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τις προθέσεις του Νίκου Παππά θα βολιδοσκοπήσουν σε συνάντηση που θα έχουν εκτός απροόπτου αύριο Τετάρτη μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, μεταξύ των οποίων, η Μάγκυ Δούση, ο Πάνος Ρήγας, η Κατερίνα Κνήτου, αλλά και ο Νίκος Φίλης. Το όνομα του πρώην βουλευτή, είναι επίσης ανάμεσα σε εκείνα που ακούστηκαν ως ενδεχόμενο.

Ο Νίκος Παππάς, διατηρεί χαμηλά την «μπάλα» και αποφεύγει να απαντήσει σε όσους τον ρωτάνε τι σκέφτεται να κάνει. Όσον αφορά τις αποστάσεις που φαίνεται ότι είχε κρατήσει μετά τις εθνικές εκλογές, στελέχη της Κουμουνδούρου εξηγούν ότι μάλλον «χάθηκαν στην μετάφραση» και για αυτό επιθυμούν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να κατέβει τελικά ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, «παίζουν» τα ονόματα του Κώστα Ζαχαριάδη, του Νίκου Φίλη, της Όλγας Μπαλαούρα αλλά και του εργατολόγου, Κώστα Τσουκαλά.

Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, αναμένονται τη Τετάρτη όταν και είναι προγραμματισμένη η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Τι γίνεται στις Περιφέρειες

Τα πράγματα φαίνεται πως κινούνται καλύτερα όσον αφορά τα πρόσωπα στις περιφέρειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη δώσει τα χρίσματα στους εκλεκτούς τους σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται και σήμερα να ανακοινώσουν και σε άλλες περιοχές που εκκρεμούν. Πάντως, έως τώρα δύο υποψήφιοι στις περιφέρειες έχουν λάβει κοινό χρίσμα από ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την Γεωργία Ζεμπελιάδου στην Δυτική Μακεδονία και τον Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί η «Ιθάκη» του Τσίπρα αποτελεί κόλαφο για τον ίδιο και την Αριστερά προκαλώντας νέο «εμφύλιο»

Η «Ιθάκη» του Τσίπρα, όπως ήταν αναμενόμενο, συνιστά μια... ωδή στο ψέμα, την αναξιοπρέπεια και τον τυχοδιωκτισμό. Η πλήρης απουσία της λέξης «συγγνώμη» από τις 700 σελίδες του....

Φόρτωση άρθρων...