Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευρωβουλευτές του απείχαν από ψήφισμα κατά του Πούτιν – Η Ν.Δ. ζητά να πάρει θέση ο Τσίπρας

Tη στάση που κράτησαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Ρωσία, στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η Ν.Δ. ζητά απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Το ψήφισμα αφορούσε την επείγουσα σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Πούτιν και του Λουκασένκο. 

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την σχετική πρόταση, η οποία τελικά εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει την επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Β. Πούτιν και του Α. Λουκασένκο πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία. 

Ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φράχτης στον Έβρο: «Μπλόκο» στη χρηματοδότησή του στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνηση: «Θέλουν να επανέλθει το χάος»

Κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο φράχτης έχει προγραμματιστεί να επεκταθεί στο σύνολο των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία.

Η μάχη των social media, μεγάλο το ενδιαφέρον για τις ελληνικές Eκλογές στην Ευρώπη

Έτοιμοι από καιρό φάνηκαν στο γαλάζιο επιτελείο αφού μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού έβγαλαν στο πι και φι το πρώτο επικοινωνιακό περιεχόμενο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει εσ...

Φόρτωση άρθρων...