Δευτέρα
11 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο πρώην πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου λόγω Κασσελάκη

Mε αιχμηρό τρόπο ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου. 

Με ανακοίνωσή του ο ακαδημαϊκός ενημερώνει πως παραιτείται από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαφωνεί με την ψηφοφορία για την νέα ηγεσία, αλλά και με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ο Ευριπίδης Στεφάνου σημειώνει, μάλιστα, ότι δεν ταυτίζεται πολιτικά και ιδεολογικά με το κόμμα πλέον.

Ο πρώην πρύτανης επισήμανε ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση είναι ξένη για την Αριστερά και καταδίκασε τα φαινόμενα «πολακικού τραμπουκισμού» που ελέγχουν το κόμμα και το οδηγούν σε βαθιά κρίση. 

Η επιστολή παραίτησης του Ευριπίδη Στεφάνου:

«Η ξένη προς την Αριστερά ψηφοφορία από μια αλλοπρόσαλλη βάση μελών (πληρώνω 2 ευρώ, γίνομαι μέλος, ψηφίζω και καθορίζω τη φυσιογνωμία του κόμματος), ολοκληρώθηκε. Η διαδικασία επιβλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα που υιοθέτησε σκόπιμα, μιμούμενος τις αντίστοιχες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και της Ν.Δ., για να ελέγξει το κόμμα, γράφοντας «μέλη» που, όπως φάνηκε το 2022, ουδεμία διάθεση είχαν να αποκτήσουν ουσιαστική σχέση με αυτό. 

Αυτός ο τρόπος εκλογής προέδρου είναι όχι μόνο ξένος από την Αριστερά αλλά και από τα μεγάλα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Παρά τη διαφωνία μου, την ακολούθησα, για την «ενότητα» του κόμματος το 2022 και το 2023. Εκτός από την προαναφερόμενη διαφωνία, προσθέτω την απογοήτευσή μου από την παρουσία του κόμματος συνολικά, την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή, τον Συντονιστή της και τη λειτουργία της ΟΜ όπου ανήκα. 

Οι επιλογές αυτές και τα αρνητικά φαινόμενα που ακολούθησαν ("πολακικοί" τραμπουκισμοί κ.λπ.), παρέδωσαν τελικά το κόμμα στους μηχανισμούς που πλέον το ελέγχουν και το οδηγούν, κατά την άποψή μου, σε μεγάλη κρίση. Άλλη μια νίκη του καθεστώτος που κυβερνά. 

"Σήμερα το φως κέρδισε", δήλωσε ο εκλεγείς από την ακαθόριστη «κομματική βάση» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όσοι δεν τον επέλεξαν είναι το σκότος. Ανήκοντας στο αριστερό «σκότος» δεν ταυτίζομαι πολιτικά και κυρίως ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές των «μελών» του. 

Ως εκ τούτου αποφασίζω να παραιτηθώ από μέλος του.

Σας παρακαλώ, όπως ο νόμος ορίζει, να διαγράψετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που σας διέθεσα ως μέλος από τα αρχεία σας.

Δεν σας επιτρέπω να τα διαθέσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε λόγο.

Ευριπίδης Στεφάνου

Ηράκλειο, 25 Σεπτεμβρίου 2023».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τεμπονέρας στην Κεντρική Επιτροπή: Δεν χρειαζόμαστε ένα «συνέδριο-φιέστα του αρχηγού»

Στη διάσπαση που προκλήθηκε μετά την προηγούμενη, άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα γνωστά αποτελέσματα που οδήγησαν στη δημιουργία νέας Κοινοβ...

Χαρίτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον δρόμο της τοξικότητας – Η Νέα Αριστερά έχει σαφές πολιτικό πρόσημο»

Ο επικεφαλής της νέας ΚΟ, Νέα Αριστερά, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τους στόχους του νέου κόμματος, τα πρώτα δημοσκοπικά αποτελέσματα, και τις ενδεχόμενες...

Ειρωνίες Κασσελάκη κατά Τσακαλώτου-Χαρίτση: Η μόνη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί των τραπεζών (Video)

Σκληρή επίθεση κατά της «Νέας Αριστεράς» εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ένα «καρφί» για τους...

Φόρτωση άρθρων...