Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στελέχη αποχωρούν από το κόμμα μαζί με την Αχτσιόγλου

Παρασκήνιο

Ακόμα και σήμερα τα στελέχη, που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, ενδέχεται να ανοίξουν την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι τέλος σε ένα παρατεταμένο δράμα το οποίο ξεκίνησε με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ και τελειώνει με την αποχώρηση τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως, μιλώντας στο πλαίσιο της 7ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Summit 2023) «South-East Europe’s moment: Chartering a new course to prosperity & stability» έστειλε για άλλη μία φορά σαφές μήνυμα προς την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου ότι ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει εάν φύγουν 10-12 βουλευτές – κυρίως από την γενιά των 40ρηδων – ανέφερε ότι «ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Για τη γενιά των 40αρηδων, εμένα με ενδιαφέρουν οι φρέσκες ιδέες και να έχει νέες ιδέες, όχι το ηλικιακό. Έχουμε εκατοντάδες βιογραφικά για να δουλέψουν μαζί μας. Υποχρέωσή μου είναι να τους εμπνεύσω».

Ποιοι αναμένεται να αποχωρήσουν

Τα πρόσωπα που φέρεται να προστίθενται στους εννέα «σίγουρους» (Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα) είναι οι μειονοτικοί βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθη) και Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπη, αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα) και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός (αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...