Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα αποτελέσματα των Εκλογών - Ποιοι προηγούνται σε ψήφους (ονόματα)

Πολιτική

Στη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη στην Κεντρική Επιτροπή εκλέγεται η Έφη Αχτσιόγλου επιβεβαιώνοντας τη δημοφιλία της στο σώμα των μελών.

Ακόμα, στην πρώτη δεκάδα κατατάσσονται τρία από τα ηγετικά στελέχη της «Κίνησης Μελών» οι Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς και Κώστας Ζαχαριάδης. Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καταλαμβάνει την τρίτη θέση. 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας στέλεχος της «ΡΕΝΕ» και πρώην γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται πως καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. 

Στην πρώτη δεκάδα κατατάσσονται και δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι πασοκογενείς Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (4η σειρά) και Γιάννης Ραγκούσης (6η σειρά) καταλαμβάνουν από μία θέση στην πρώτη δεκάδα των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής στοιχείο που δείχνει ενδεχομένως και μία πολιτική κατεύθυνση που υποδεικνύει ένα μεγάλο κομμάτι των μελών. Αυτό το στοιχείο ενισχύεται αν στα δύο στελέχη προστεθεί και ο επίσης πασοκογενής Χρήστος Σπίρτζης και επιπλέον ο από πασοκικές καταβολές Διονύσης Τεμπονέρας. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η παρουσία τριών γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρώτη πεντάδα στην σειρά κατάταξης (Αχτσιόγλου, Δούρου, Ξενογιαννακοπούλου).

Στην δεύτερη δεκάδα κατατάσσονταν με βάση τα τελευταία στοιχεία κατά σειρά οι Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος (17η θέση) με τον τελευταίο εμφανώς αποδυναμωμένο σε σχέση με το συνέδριο του 2016 όταν είχε καταλάβει την πρωτιά σε σταυρούς (από την Κεντρική Επιτροπή). Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης εκλέγεται με σειρά κατάταξης στην τρίτη δεκάδα κάπου γύρω στην 25η θέση.

Από το ψηφοδέλτιο της Κρήτης πρώτος εξελέγη ο Παύλος Πολάκης, από της Ηπείρου η Όλγα Γεροβασίλη, από της Δυτικής Ελλάδας ο Θάνος Μωραΐτης, από της Κεντρικής Μακεδονίας η Θεοδώρα Τζάκρη, από της Πελοποννήσου ο Αλέξης Χαρίτσης, από της Στερεάς Ελλάδας ο Γιάννης Σαρακιώτης και από του Βορείου Αιγαίου ο Γιάννης Μπουρνούς.

Λόγω ορίου 15% στην εκλογή βουλευτών φαίνεται ότι δεν εκλέγονται οι Χριστόφορος Βερναρδάκης, Πάνος Κουρουμπλής, Νίνα Κασιμάτη και Πάνος Σκουρολιάκος. Στην περιφέρεια Ηπείρου δεν εκλέγεται ο Μάριος Κάτσης και εκλέγονται η Όλγα Γεροβασίλη και η Μερόπη Τζούφη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος ο βουλευτής Φλώρος υπό τον όρο να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα τον Γραμμένο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής που είχε εκλεγεί πέρυσι με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την απολογία του στον ανακριτή, για τον ξυλοδ...

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλλ...

Φόρτωση άρθρων...