Κυριακή
19 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα «καρφιά» στην υποψηφιότητα Κασσελάκη

Παρασκήνιο

Ο Παύλος Πολάκης μπορεί να μην έδωσε το "παρών" στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του Στέφανου Κασσελάκη από την ιδιαίτερή τους πατρίδα τα Χανιά και τους τάφους των Βενιζέλων, ωστόσο φρόντισε να στείλει αντιπρόσωπο στη Χαλέπα τον Μιχάλη Χαιρετάκη.

Ο στενός του συνεργάτης στην Κρήτη είναι η πέτρα του σκανδάλου που παραλίγο να του κοστίσει τη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο σημερινός ένθερμος υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη απειλούσε να αποσυρθεί και ο ίδιος από τα Χανιά αν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν τον συμπεριλάμβανε στο ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων.

Με την υποψηφιότητα Κασσελάκη να καταγράφει μια υπέρμετρη επικοινωνιακή επιτυχία τα τελευταία 24ωρα ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί όπως φαίνεται να δείξει και εκείνος τη δύναμή του στο εσωκομματικό σκηνικό.

Η περίπτωση του κ. Χαιρετάκη, του επιχειρηματία από τα Χανιά στο χώρο της αγροτικής παραγωγής δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέα καθώς φαίνεται να διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία και τη δυνατότητα να κινητοποιεί κόσμο.

Πυρά για τον «αλεξιπτωτιστή»

Την ίδια στιγμή πάντως στο σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μεγάλη δυσφορία για την περίπτωση Κασσελάκη.

Στελέχη προερχόμενα κυρίως από τους «53», την ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, εκφράζονται με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο, μετά και την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του.

Του καταλογίζουν αμετροέπεια για τον τρόπο με τον οποίο ένα νεόκοπο στέλεχος εμφανίζεται να θέλει να τα αλλάξει όλα σε ένα κόμμα που δεν το γνωρίζει, ενώ δεν περνά απαρατήρητη και η παρέμβασή του στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας το «Αριστερά» σε «Ανασυγκρότηση».

Άλλοι πάλι τον χαρακτηρίζουν «αλεξιπτωτιστή» στο κόμμα και σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό που επικρατεί στα social media  παρατηρούν με νόημα ότι στις οργανώσεις μεταξύ των παλαιότερων μελών του κόμματος δεν επικρατεί ο αντίστοιχος ενθουσιασμός.

Μάλιστα επιλέγουν να ερμηνεύουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη ως μέρος της κρίσης που συνεχίζει να βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημάδι της ρευστοποίησης που υφίσταται το κόμμα μετά τις εθνικές εκλογές και ως αποτέλεσμα των αλλαγών που συντελέστηκαν στο κόμμα και είχαν ως αποτέλεσμα να χαλαρώσει πλήρως η σχέση μελών και κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Φόρτωση άρθρων...