Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια διαδοχής και το μυστικό ραντεβού Τσίπρα - Σακελλαρίδη

Δεν ξέρουμε τις γνώσεις του Αλέξη Τσίπρα επί της λαϊκής θυμοσοφίας, όμως φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πλήρως την παροιμία «κράτα τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό κοντύτερα».

Και εξηγούμαστε: αν και έχουν περάσει 7 χρόνια από την έντιμη αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Βουλή και την πολιτική, η πραγματικότητα είναι ότι κάθε φορά που ακούγεται στην Κουμουνδούρου το όνομα του χαρισματικού πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, κάποιων η πίεση... ανεβαίνει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το «Καρφί», όσο κι αν ο ίδιος ο Γαβριήλ δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πολιτική και δεν έχει επιδιώξει να ρίξει γέφυρες με κανέναν και για τίποτα, η πραγματικότητα είναι ότι το όνομά του πέφτει διαρκώς σε κάθε υπόγεια συζήτηση και «πηγαδάκι» που ασχολείται με την «επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ», όταν κλείσει ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειωτέον ότι αυτό το απέπνεε ο Γαβριήλ πριν καν φύγει από την πολιτική, αφού όταν αποφάσισε να αποχωρήσει παραδίδοντας, εντίμως, την κοινοβουλευτική του έδρα, αρκετοί είπαν ότι «κλότσησε μία σίγουρη καριέρα και τη διαδοχή του Τσίπρα». Σημειωτέον ότι ο Σακελλαρίδης δεν είχε μόνο φανατικούς φίλους στο στενό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και φανατικούς εχθρούς –ήδη από την εποχή της νεολαίας Συνασπισμού...

Επιστροφή στο θέμα μας, όμως: αν και ο Νίκος Καρανίκας δεν φέρει καμία επίσημη ιδιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί δεν εξεπλάγησαν από την άγρια, παραληρηματικού τύπου, επίθεση που εξαπέλυσε μέσω facebook, στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αμέσως μόλις ο επιστημονικός φορέας που διευθύνει, το «Έτερον», δημοσίευσε μία έρευνα της εταιρείας AboutPeople –που ήταν η επιστημονική παρακαταθήκη του μακαρίτη Ηλία Νικολακόπουλου...- για το πρόβλημα στέγασης στις μεγαλουπόλεις της χώρας. Πάνω-κάτω, ο Καρανίκας έκανε λόγο για πρώην αριστερούς που... ξεπουλιούνται και εργάζονται σε «δεξαμενές σκέψης» μεγαλοκαπιταλιστών και άλλα τέτοια λενινιστικά.

Όλα αυτά, όταν είδε ότι η έρευνα προβλήθηκε από αρκετά φιλοΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ άμα τη εμφανίσει του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε ορισμένα κανάλια, για να παρουσιάσει τα, όντως ενδιαφέροντα, στοιχεία του εν λόγω think tank.

Αν ο Καρανίκας, ως γνωστόν, έχει δύο σταθερές στη ζωή του, είναι η εμμονή του με την φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη και η ιδιότητά του ως «Τσιπροφρουρού». Το ότι, λοιπόν, από τα βάθη της λήθης που βρίσκεται, ο Καρανίκας επέλεξε να επιτεθεί στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο δείχνει πολλά –άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να τού έχει αδυναμία και οι δυο τους δεν έχουν κόψει την επαφή τους.

Βεβαίως, για να επανέλθουμε στην αρχική παροιμία, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι θέλει να... ελέγχει, αν μη τι άλλο, την κατάσταση με τον Σακελλαρίδη. Για τον λόγο αυτό, με δική του πρωτοβουλία, πριν λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε, με μία μυστική συνάντηση, να επανακτήσει την επικοινωνία με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη: όπως πληροφορηθήκαμε, πριν μερικές εβδομάδες, ο Αλέξης Τσίπρας κατηφόρισε από την Κουμουνδούρου προς του Ψυρρή, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία του «Έτερον». Συναντήθηκε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ξεναγήθηκε στους χώρους της εν λόγω δεξαμενής σκέψης, γνώρισε τους στενούς του συνεργάτες και αφού συζήτησαν για το στεγαστικό πρόβλημα και τα άλλα projects που στήνει ο Σακελλαρίδης, έφυγε με την κλασική διαβεβαίωση ότι «θα τα ξαναπούν».

Βεβαίως, παρά τη θέρμη με την οποία ο ένας υποδέχθηκε τον άλλον, ο εύλογος «πάγος» από την πολιτική τους ρήξη, πριν εφτά χρόνια, φαινόταν στην αμηχανία και τα παγωμένα χαμόγελα. Όμως, ο Τσίπρας θέλει να έχει τον Σακελλαρίδη κοντά και αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Κάτι θα ξέρει ή θα φοβάται, προφανώς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Φόρτωση άρθρων...