Κυριακή
05 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο του τριήμερου στις Σπέτσες

Παρασκήνιο

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην αιχμή της εξωστρέφειας την οποία επιθυμεί για το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από την τριήμερη άτυπη συνεδρίαση των 33 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις Σπέτσες, η οποία κύλησε σε συντροφικό κλίμα κι από την οποία έλειψαν οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί.

Η αλήθεια είναι πως οι Σπέτσες «του βγήκαν» του Στέφανου Κασσελάκη παρά τις ενστάσεις και την αρχική αμηχανία που προκλήθηκε. Οι 30 παρουσιάσεις ήταν αναλυτικές και έδωσαν το στίγμα της δουλειάς που ετοιμάζουν οι βουλευτές το επόμενο διάστημα.

Η επόμενη ημέρα για την αξιωματική αντιπολίτευση περιλαμβάνει την καλύτερη συνεργασία των τομέων που οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται, τη συχνότερη επικοινωνία και τη δέσμευση οι όποιοι προβληματισμοί να λύνονται εσωτερικά, ώστε να αποφεύγονται τα «φάλτσα» και η αχρείαστη αρνητική δημοσιότητα.

Η επιστημονική συνεργάτιδα της Κ.Ο., Δώρα Τσαμπάζη, παρουσίασε στους βουλευτές τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στα social media με την ομάδα που θα συγκροτηθεί. Στόχος είναι οι τεχνικές βελτίωσης αλλά και η συντεταγμένη και οργανωμένη χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου από το κόμμα. Τη συνεδρίαση δεν ήταν δυνατόν να μην την απασχολήσει η επικαιρότητα και όσα έχουν προβληματίσει το κόμμα.

Το Σάββατο το απόγευμα η Αθηνά Λινού έθεσε το θέμα της τεκνοθεσίας με παρένθετη κύηση. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλυσε τεκμηριωμένα τις ελλείψεις που παρουσιάζει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μη διαχωρίζοντας τα ομόφυλα από τα ετερόφυλα της συνάντησης ζευγάρια.
Μίλησε για τη διαφθορά που ανθεί και την ανάγκη να συσταθούν επιτροπές βιοηθικής και νομικού περιεχομένου, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή του πλαισίου. Από τη συζήτηση έγινε σαφές πως η κ. Λινού θεωρεί ευκαιρία το νομοσχέδιο που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία, για να λυθούν αυτά τα ζητήματα.

Χωρίς να αλλάζει η γραμμή υπερψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης έστω κι αν είναι ελλιπές ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να συμφώνησε πως πρέπει να αναζητηθούν περισσότερα δεδομένα για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με άλλες πηγές να αναφέρουν πως ο Συμεών Κεδίκογλου έθεσε το θέμα της κατάθεσης πρότασης νόμου χωρίς να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των βουλευτών. Ζήτημα που είχε αναδείξει η Νίνα Κασιμάτη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να εξήγησε πως η πρόταση του κόμματος για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν επεξεργασμένη, είχε κατατεθεί και στο παρελθόν, έγινε υπό την πίεση του χρόνου, δεσμεύθηκε, όμως, πως δεν είναι μια πρακτική που θα ακολουθηθεί, καθησυχάζοντας το σύνολο των βουλευτών.

Στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, η πιο έντονη συζήτηση πραγματοποιήθηκε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Φέρεται να υπήρξε ένα μπλοκ βουλευτών που επισήμανε πως το όχι του κόμματος πρέπει να είναι βροντερό, με δεδομένο πως επιχειρείται παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και αυτό δεν μπορεί έτσι απλά να το προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού, που χαρακτήρισε το νομοθέτημα που φέρνει η κυβέρνηση «γελοία απάτη». Η Μαρίνα Κοντοτόλη, που δεν μετέβη στις Σπέτσες λόγω της ασθένειάς της και της παραμονής της στο νοσοκομείο, βρέθηκε, ωστόσο, αφού ενημέρωσε το κόμμα, στη συγκέντρωση για το κλείσιμο της γέφυρας Διάβας Καλαμπάκας το Σάββατο, μετά τις καταστροφές που έχει υποστεί από την κακοκαιρία Daniel.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...