Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ χωρίς... «Κυβέρνηση Τσίπρα»

Αν συνδυαστεί η κριτική Κασσελάκη στο «μαξιλάρι», ο τρόπος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξόρκισε» την «φοροεπιδρομή» (sic), αλλά και οι αποφάσεις που τείνουν να πάρουν οι «6 συν 6» (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος κ.α.) περί αποχώρησης από το κόμμα, τότε οι τεκτονικές αλλαγές που ήδη λαμβάνουν χώρα σε... δόσεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάπως ευρύτερες απ’ όσο φαίνονται με μία πρώτη ματιά: κι αυτό διότι σιγά σιγά, από την Κουμουνδούρου αποχωρεί... όλη η «Κυβέρνηση Τσίπρα».

Θυμηθείτε τα υπουργικά συμβούλια της περιόδου από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Ιούλιο του 2019: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών που έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο, η Έφη Αχτσιόγλου η υπουργός Εργασίας που αποκατέστησε τις συμβάσεις, ο Αλέξης Χαρίτσης ο κεντρικός υπουργός στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών που πιστώθηκε την απορρόφηση-ρεκόρ του ΕΣΠΑ. 

Επίσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν η «φωνή» του πρώην πρωθυπουργού, δίνοντας καθημερινές μάχες ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του σε σχέση με το πώς μία αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει τους παραβατικούς εργοδότες να... «κουμπωθούν». 

Αν σ’ αυτά προστεθεί και η δριμύτατη κριτική που έχει ασκήσει στον Στέφανο Κασσελάκη ο αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Τσίπρα, Γιάννης Δραγασάκης, τότε συμπληρώνεται η εικόνα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...