Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Τα ανοιχτά μέτωπα του χειμώνα και το στοίχημα της επόμενης μέρας

Παρασκήνιο

Τον κάβο ενός δύσκολου χειμώνα που θα δοκιμαστούν οι αντοχές των πολιτών και η ανθεκτικότητα του Κράτους καλείται να περάσει η Κυβέρνηση, μετά από μία πολύμηνη μάχη με την πανδημία και τις προβλέψεις των ειδικών να δημιουργούν μεγάλη ανησυχία για το άμεσο μέλλον.

Η αντιμετώπιση του νέου κύματος του κορωνοϊού, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από στοχευμένες κινήσεις που αφορούν πρωτίστως στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και τα εθνικά θέματα κυριαρχούν στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάχεται να ισορροπήσει ανάμεσα στη μάχη με την πανδημία και στην ανάγκη για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας που θα φέρει την κοινωνία πιο κοντά στην κανονικότητα και σε ένα ανθεκτικό επέκεινα.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για ένα ασφαλέστερο φετινό χειμώνα λόγω των εμβολίων έδωσαν τη θέση τους στην ανησυχία και στην εγρήγορση προκειμένου αφενός να αυξηθεί η συμμετοχή στους εμβολιασμούς, αφετέρου να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο το σύστημα Υγείας ενόψει της επικείμενης αύξησης των αναγκών σε νοσηλείες.

Ο παράγοντας «υγειονομική κρίση» επηρεάζει σαφώς την στρατηγική κατεύθυνση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε από πολύ νωρίς να θέσει το διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών, φουντώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη ακόμη και μέσα στο 2022.

Ωστόσο, ο οδικός χάρτης της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο προς τις κάλπες είναι γεμάτος από ναρκοπέδια όχι λόγω της αναιμικής αντιπολίτευσης Τσίπρα, αλλά εξαιτίας της ίδιας της  αμείλικτης πραγματικότητας που συνδέεται μ’ αυτήν την πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση στον τομέα της Υγείας και δευτερευόντως στον κλάδο της ενέργειας.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και τα όσα διαδραματίζονται στην Τουρκία και τα Σκόπια.

Η επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς η τουρκική ηγεσία συνεχίζει το μπαράζ απειλών απέναντι στην Αθήνα και την Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Το προεκλογικό σποτ των «Δημοκρατών» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη»

Με ένα σποτ που σύνθημα του έχει «Είμαστε το Κέντρο», ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν το κόμμα του «Δημοκράτες» στις Ευρωεκλογές, γιατί «μπορούν, γιατί είναι ...

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Φόρτωση άρθρων...