Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Τα αυγουστιάτικα μέτωπα της Κυβέρνησης και οι ασταμάτητες εξορμήσεις Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Μπορεί η πλειοψηφία των πολιτών να απολαμβάνει το πρώτο ελεύθερο καλοκαίρι μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας, εντούτοις η Κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα τη δουλειά της, στη σκιά των αναταράξεων στον τομέα της ενέργειας και με την ελπίδα ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση μπορεί να επιφέρει μια ισορροπία.

Την ίδια ώρα, η εβδομαδιαία καταγραφή των κρουσμάτων, αλλά και οι συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών για το φθινόπωρο έρχονται να θυμίσουν πως ο κορωνοϊός παραμένει ένας αστάθμητος παράγοντας για την πορεία της χώρας προς την κανονικότητα. Η ακρίβεια συνεχίζει να αποτελεί ένα βασικό θέμα που αγγίζει την καθημερινότητα των μεσαίων στρωμάτων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στην αντίπερα όχθη, η Κυβέρνηση εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο προχωρά σε δράσεις στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος και μέσα στο καλοκαίρι, τόσο με το fuel pass 2, όσο και με το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους που παρέχει τη δυνατότητα κυρίως στους χαμηλόμισθους για κάποιες ολιγοήμερες διακοπές.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνεχίζει τις αυγουστιάτικες εξορμήσεις στην περιφέρεια.

Αν και ο χρόνος των εθνικών εκλογών έχει μεταφερθεί, όπως όλα δείχνουν, οριστικά για το 2023, ωστόσο ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία για προσωπική αυτοψία σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να έχει την καθαρή εικόνα για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, αλλά και να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυση θεμάτων που χρήζουν προτεραιότητας.

Ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση στο να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, με στόχο την ώρα που θα στηθούν οι κάλπες να έχει ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο βαθμό το σχέδιο στο οποίο έχει δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες.

Τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και οι στενοί του συνεργάτες θα περιοριστούν σε ολιγοήμερες διακοπές, καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο αναμένεται αμέσως μετά να δώσει το βάρος στην προετοιμασία για τη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι ευχές στον γιο του για την γιορτή του – «Χρόνια Πολλά στον καλύτερο συμπαίκτη μου»

Ξεχωριστή είναι η σημερινή ημέρα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο γιορτάζει ο γιος του, Κωνσταντίνος. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον γιο του μέσω Instagr...

Φόρτωση άρθρων...