Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και η μεγάλη ευκαιρία του ΚΙΝΑΛ

Παρασκήνιο

Εγκλωβισμένος σε μια παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας, λαθών και έκδηλης αμηχανίας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρο του και τα στελέχη του να καταγράφουν αλλεπάλληλα λάθη στρατηγικής.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους άνω των 60 ετών, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντί να βάλει πλάτη μήπως και αλλάξει η κατάσταση και ανακοπεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας, προτίμησε να ακολουθήσει για μία ακόμη φορά τη γνωστή τακτική του "όχι σε όλα" που το έχει απαξιώσει στα μάτια της κοινής γνώμης και έχει προκαλέσει τάσεις αναχωρητισμού ακόμα και στην κομματική του βάση.

Η νοοτροπία που κουβαλά εδώ και πολλά χρόνια η Αριστερά επιχειρώντας όπως συνηθίζει να διαιρεί τον ελληνικό λαό, συνιστά μια εστία αυτοπαγίδευσης και αυτοσυντήρησης που την οδηγεί στο περιθώριο και στην απαξίωση.

Γίνεται σαφές ότι η αναστροφή του κλίματος για την Κουμουνδούρου δεν μπορεί να επιτευχθεί με αντιδράσεις που μυρίζουν ναφθαλίνη, χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις γι’ αυτά που απασχολούν τους πολλούς, αλλά με διάθεση ισοπέδωσης των πάντων και μόνο στόχο την ανακατάληψη των αρμών της εξουσίας με κάθε τίμημα.

Στην αντίπερα όχθη η διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καλυφθεί το κενό που καταγράφεται σήμερα στις τάξεις της αντιπολίτευσης και να επανέλθει το πολιτικό σύστημα σε μια κανονικότητα, αποφεύγοντας ωστόσο τα λάθη του παρελθόντος.

Το μεγάλο στοίχημα αφορά στην επόμενη μέρα, αν δηλαδή θα καταφέρουν οι πολιτικές ομάδες μέσα στο ΠΑΣΟΚ να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές, προκειμένου να βάλουν τη σφραγίδα τους σε μία νέα πορεία ενότητας και εξωστρέφειας ώστε να φέρουν ξανά το Κίνημα στη θέση που ανήκει και που υπηρέτησε για πολλά χρόνια από την ίδρυση του ως ένας βασικός πυλώνας του δικομματικού συστήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...