Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Τα μεγάλα διλήμματα του Κασσελάκη – Πώς θα φτάσει στις Ευρωεκλογές, με ποιους και πόσους

Το πρόβλημα που έχει είναι ότι οι 9 στους 10... ανεπιθύμητοι τον έχουν στηρίξει και ανήκαν στον πρώτο σκληρό πυρήνα υπέρ του που δημιουργήθηκε, όταν ο ίδιος γυρίσω το περίφημο βιντεάκι στη λίμνη Δοϊράνη.

Παρασκήνιο

Ενώπιον ενός πολύ σοβαρού διλήμματος βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης: αν, δηλαδή, θα αφήσει να περάσουν οι σχεδόν τέσσερις μήνες που απομένουν ως τις ευρωεκλογές περιστοιχισμένος από την ίδια ηγετική ομάδα ή αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της «βιτρίνας» του κόμματος, όπως τού εισηγούνται ολοένα και περισσότεροι.

Πρώτα, όμως, το παρασκήνιο:  όλα ξεκίνησαν από ένα «τιτίβισμα» του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη στο Twitter, ο οποίος επικαλούμενος στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μανόλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Δημήτρης Μάντζος και ο Παναγιώτης Δουδωνής, διερωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν έχει βγάλει προς τα έξω ένα τέτοιο νέο στέλεχος.

Η ανάρτηση Μωραΐτη «κούμπωσε» χρονικά και πολιτικά με την... «κρίση ειλικρίνειας» που έπιασε την Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες… «τον ήπιε»! Η Τζάκρη, σε συνδυασμό με τη Δώρα Αυγέρη, τον Γιώργο Τσίπρα και φυσικά τον «πολύ» Παύλο Πολάκη έχουν στοχοποιηθεί από πάρα πολλούς, που κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι προσπαθεί να φτιάξει κατι νέο με παλιά υλικά.

Ο Μωραΐτης –αν και έχει απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα από τον Κασσελάκη- δεν έγραψε τυχαία ό,τι έγραψε. Οι κεραίες του έχουν «πιάσει» την σχετική συζήτηση που διεξάγεται στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης ακούει με προβληματισμό, όπως μεταφέρουν στο Αγκίστρι συνομιλητές του, όσους του λένε ότι ο αέρας ανανέωσης που έχει φέρει στην Κουμουνδούρου ο ίδιος θα εξαερωθεί, αν δίπλα του συνεχίζουν να βρίσκονται στελέχη του παλιού και τοξικού συστήματος, αλλά και παράγοντες που φλερτάρουν με τη γραφικότητα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Κασσελάκης, επειδή δουλεύει με τον αμερικανικό τρόπο, έχει ζητήσει δημοσκόπηση. Γνωρίζει, δηλαδή, ποια στελέχη δεν θέλει να βλέπει ο κόσμος και ποιοι είναι εκείνοι που δημιουργούν αρνητική εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βεβαίως, το πρόβλημα που έχει είναι ότι οι 9 στους 10... τον έχουν στηρίξει και ανήκαν στον πρώτο σκληρό πυρήνα υπέρ της υποψηφιότητας του που δημιουργήθηκε, όταν ο ίδιος γυρίσω το περίφημο βιντεάκι στη λίμνη Δοϊράνη με τίτλο: «με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σας πω».

Βεβαίως, όσοι έχουν πει δυο κουβέντες παραπάνω με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι, ακριβώς επειδή λειτουργεί σαν CΕO πολυεθνικής εταιρείας, στις φλέβες του τρέχει… κρύο αίμα! Με άλλα λόγια, εάν δει ότι κάποιος τού κάνει κακό, θα τον αδειάσει αυτοστιγμεί και δεν θα σκεφτεί αν τού χρωστάει χάρη ή σε ποια τάση ανήκει ή ποιοι είναι οι φίλοι του.

Συνεπώς, οι αναγνώστες του Αγκιστριού θα πρέπει να θεωρήσετε δεδομένο ότι ο ανασχηματισμός έρχεται. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις μέρες, ο Στέφανος Κασσελάκης διεξάγει μόνος του και χωρίς κανέναν στο πλάι του τις συνεντεύξεις όλων όσοι έχουν καταθέσει βιογραφικά στον «isyriza» για να ενταχθούν σε κάποιο από τα 29 think tank του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε απλά ελληνικά, το «μοντέλο Βουτυράκου» ελκύει πολύ τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως, δηλαδή, η 27χρονη συντονίστρια των think tank, που θεωρείται παιδί θαύμα της ρομποτικής με λαμπρές σπουδές, βρέθηκε στο πλευρό του Κασσελάκη και έχει αναλάβει να μαζέψει όλες τις ιδέες για να συγκροτηθεί το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ακριβώς ονειρεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης ότι θα φτιάξει μία νέα προεδρική φρουρά από νέους με λαμπρά μυαλά και πλούσιες σπουδές, οι οποίοι θα συγκροτήσουν το «τάγμα των αρίστων», που έχει στο μυαλό του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειωτέον ότι αυτή η προσπάθεια έχει άλλο ένα πλεονέκτημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: θα πρόκειται για ανθρώπους νέους, που δεν θα έχουν καμία σφραγίδα στο κομματικό τους διαβατήριο – για την ακρίβεια, δεν θα έχουν καν κομματικό διαβατήριο… – και, άρα, δεν θα ανήκουν σε τάσεις, δεν θα υπάγονται σε ομαδάρχες και  δε θα αναφέρονται σε κανέναν άλλον πλην του Κασσελάκη. Θα είναι, δηλαδή, και «τάγμα αρίστων», αλλά και «προεδρική φρουρά» ταυτόχρονα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το προεκλογικό σποτ των «Δημοκρατών» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη»

Με ένα σποτ που σύνθημα του έχει «Είμαστε το Κέντρο», ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν το κόμμα του «Δημοκράτες» στις Ευρωεκλογές, γιατί «μπορούν, γιατί είναι ...

Φόρτωση άρθρων...