Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τα μεγάλα λάθη του Τσίπρα, ο εφησυχασμός και οι τάσεις φυγής των πασοκογενών

Παρασκήνιο

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και στους μεγάλους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου έστειλε χθες ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης με την ανεπανάληπτη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Οι δημοκρατικοί πολίτες που στο πρόσφατο παρελθόν στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ, κουνούν πλέον το μαντήλι στον πρώην πρωθυπουργό και επιστρέφουν στο φυσικό τους  χώρο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους διάφορους παραγοντίσκους της Κουμουνδούρου που δεν έδειξαν ποτέ τον απαιτούμενο σεβασμό σε εκείνους που ουσιαστικά τους έδωσαν τη ευκαιρία να κυβερνήσουν μετά από πολλά χρόνια στο πολιτικό περιθώριο.

Τα λάθη και ο νεποτισμός της κυβερνητικής θητείας, η αποτυχία του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, η απουσία σοβαρής εναλλακτικής πρότασης, αλλά περισσότερο η σταλινικού τύπου αντιμετώπιση και απαξίωση της βάσης που μπήκε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2012 αποτελούν τους βασικούς λόγους, για τους οποίους οι οπαδοί της δημοκρατικής παράταξης έκαναν χθες το μεγάλο βήμα της επιστροφής και κλείδωσαν τις όποιες προσδοκίες του κ. Τσίπρα για επιστροφή στην πρωθυπουργία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Κοντολογίς, πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους παράγοντες εκείνους της Κουμουνδούρου και τον αρχηγό τους που στην πραγματικότητα δεν θέλησαν ποτέ να ξεφύγουν από τη διχαστική νοοτροπία του 3%, αδιαφορώντας για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής μιας προοδευτικής δεξαμενής ψηφοφόρων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι σαφές πως η ευκαιρία που είχε ο πρώην πρωθυπουργός για τη δημιουργία μιας διευρυμένης παράταξης στο χώρο της κεντροαριστεράς πάει στις καλένδες, με συνέπεια, δυνητικά, την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα παλιά του ποσοστά, εκεί που σύμφωνα με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, αξίζει πραγματικά να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Φόρτωση άρθρων...