Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τα μυστικά των νέων γκάλοπ, το βέτο Μεϊμαράκη για τον Παπαμιμίκο και η συνάντηση Ανδρουλάκη με Χρηστίδη 

Απολύτως ομαλή ήταν η πρώτη μέρα στα Σχολεία μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, και χωρίς σοβαρά προβλήματα σε ότι έχει να κάνει με την τήρηση των πρωτοκόλλων που έχει θεσπίσει η επιστημονική επιτροπή. Αφήστε που μέσω των δεκάδων χιλιάδων τεστ που πραγματοποιήθηκαν υποχρεωτικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο ΕΟΔΥ θα έχει μια πιο καθαρή εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.
Οι επιπτώσεις πάντως από το άνοιγμα των σχολείων, σε ότι έχει να κάνει με την διάδοση της «Όμικρον» θα φανεί σε μια βδομάδα περίπου, αλλά όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει πως η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή στην συγκεκριμένη πάντα συγκυρία.        

 @ Χθες γράφαμε για την αδημονία του Μαξίμου σε σχέση με την δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων του νέου έτους. Ήδη όπως μαθαίνουμε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν στα χέρια τους, και μελετούν ενδελεχώς, τα πρώτα δείγματα κάποιων κυλιόμενων μετρήσεων. Τα συμπεράσματα είναι πως η γενική εικόνα ΔΕΝ αλλάζει δραματικά, αφού διατηρείται το καθαρό προβάδισμα της ΝΔ με ποσοστά πέριξ του 34% (χωρίς αναγωγές), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος (λίγο πάνω από το 21-22%) και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κινείται καθαρά σε διψήφια ποσοστά. Αυτό πάντως που προβληματίζει τους πάντες είναι ότι διευρύνεται η δεξαμενή της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης» και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πως θα κινηθεί πολιτικά, ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων. Η στάση των οποίων θα κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα.    

@ Προβληματισμό την ίδια στιγμή προκαλεί στο Μαξίμου και η λευκή απεργία των περισσότερων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες είναι εξαφανισμένοι, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να ξαναεκλεγούν και γι΄ αυτό δεν κάνουν απολύτως τίποτα στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Λευκή απεργία κάνουν και κάποιοι προβεβλημένοι βουλευτές, οι οποίοι έχασαν το τρένο της υπουργοποίησης. Οι… απεργοί βουλευτές το έχουν ρίξει στην ομαδοποίηση και βγάζουν τα απωθημένα τους σε διάφορες συνάξεις, όπου σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις περνάνε τους υπουργούς γενεές δεκατέσσερις.
Όλες οι απόπειρες που έγιναν, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι συγκεκριμένοι βουλευτές απέτυχαν, με αποτέλεσμα το κλίμα που διαμορφώνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να προκαλεί ανησυχία στο Μαξίμου.

@ Βέτο έχει θέσει όπως μάθαμε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έναντι μιας πιθανής υποψηφιότητας αυτού του τεραστίου… ταλέντου της εγχώριας πολιτικής σκηνής Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Αφού ο νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν θα ξεχάσει ποτέ την στάση που τήρησε ο Παπαμιμίκος κατά την διάρκεια της Προεδρικής του θητείας, λίγο πριν τις «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές.   
Όχι βεβαίως πως ο πρωθυπουργός, έχει αποφασίσει να «αξιοποιήσει» τον σύζυγο της ανιψιάς του Ιβάν Σαββίδη.
Η απορία πάντως που δεν μας λύθηκε ποτέ, είναι πως και από ποιον πείστηκε ο ευφυής και πολύπειρος Σαμαράς να τοποθετήσει έναν πολιτικό «πουθενά» σαν τον Παπαμιμίκο για τρία χρόνια Γραμματέα της ΝΔ.                

@ Συνάντηση θα έχουν  στην Χαριλάου Τρικούπη τις επόμενες μέρες οι Νίκος Ανδρουλάκης με τον Παύλο Χρηστίδη, την πρώτη τους, μετά για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Εκεί θα αποσαφηνισθεί και ο νέος ρόλος  του Παύλου Χρηστίδη, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον θεωρεί ως ένα πρόσωπο, έμπειρο και ικανό για κεντρικό πολιτικό "παιχνίδι" που εξυπηρετεί παράλληλα και τον στόχο της ανανέωσης του κόμματος.
Εξυπακούεται πως θα συζητηθεί και η εκλογική περιφέρεια που ο Παύλος Χρηστίδης θα τεθεί υποψήφιος στις  ερχόμενες εκλογές.
Με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει μια εκ των εκλογικών περιφερειών της Αττικής.    

@ Η νέα περιπέτεια της οικογένειας Παπαδημούλη, συνιστά αδιαμφισβήτητα ακόμη μια «ταβανόπροκα» στο τάφο του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.
Παράλληλα όμως η δημοσιοποίηση της είδησης περί προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον  ενοίκου ενός εκ των πολλών ακινήτων που διαθέτει η οικογένεια Παπαδημούλη, δείχνει να τον αποτελειώνει πολιτικά.
Το πολιτικό ενδιαφέρον της υπόθεσης πάντως συνίσταται  στο γεγονός του μεγαλοπρεπέστατου αδειάσματος  που επεφύλασσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον Ευρωβουλευτή της.
Και μεταξύ μας, η αποκάλυψη αυτής της ιστορίας βόλεψε αφάνταστα τον Τσίπρα που θα ξεμπερδέψει οριστικά και αμετάκλητα από τον Παπαδημούλη.
Κάποιοι μάλιστα «υποψιασμένοι»,  ήδη εκτιμούν πως η διαρροή της υπόθεσης, την οποία βεβαίως εκμεταλλεύθηκε η ΝΔ, έγινε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Διόλου απίθανο, αν αναλογιστεί κανείς την παράδοση των Σταλινικού  τύπου εκκαθαρίσεων με την οποία είναι ποτισμένο το DNA της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.     

@ Δυστυχώς οι τιμές του ρεύματος καταγράφουν εκ νέου ανοδική τροχιά, δημιουργώντας νέες πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.
Έτσι χθες  η τιμή χονδρική του ρεύματος στην κεντρική Ευρώπη κινήθηκε στα επίπεδα των 240 έως 260 ευρώ/MWh, ενώ στην Ελλάδα η τιμή διαμορφώθηκε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα 240,3 ευρώ/MWh, καταγράφοντας αύξηση 2,6%.
Remaining Time-0:00FullscreenMuteΤι σημαίνουν αυτά για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιανουαρίου;  Αφήστε το καλύτερα.
Εδικά εάν κανείς αναλογιστεί πως στο τέλος του Δεκεμβρίου με τη μέση τιμή χονδρικής στα 235,38 ευρώ/MWh, η τιμή λιανικής ξεπέρασε τα 31 σεντς/KWh η οποία είναι και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.
Και η οποία θα φανεί στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος που θα λάβουν τα νοικοκυριά το επόμενο διάστημα.

@Ανοδικά συνεχίστηκαν τόσο οι τιμές αγοράς όσο και ενοικίασης ακινήτων το 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών SPI (Spitogatos Property Index), στο τέταρτο τρίμηνο του έτους οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα προάστια του Πειραιά αλλά και στα Δυτικά προάστια της Αθήνας. 
Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και στις τιμές ενοικίασης στο δ΄ τρίμηνο του 2021, με τα βόρεια προάστια να συνεχίζουν να κρατούν τα ηνία. Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η αύξηση στα βόρεια διαμορφώθηκε σε 12% και η μέση τιμή σε 9,6 ευρώ/τ.μ.  Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, είχε επίσης σημειωθεί αύξηση κατά 10,5% των ενοικίων των κατοικιών στα βόρεια προάστια, με την μέση τιμή να αγγίζει τα 9,47 ευρώ/τ./μ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...