Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Όταν ταυτίζονται οι απόψεις Τσίπρα με του Ερντογάν

Την απόλυτη πολιτική αποθέωση βιώνει από το βράδυ της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου ενεστώτος έτους το «Τσιπριστάν» στην πλατεία Κουμουνδούρου. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επικεφαλής του Τμήματος διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Τι, όχι;), παρουσίασε «δόξη και τιμή», σε επήκοο 200 plus εκπροσώπων χωρών στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, «τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό», όπως τις έχουν διατυπώσει κατά καιρούς όλα τα μεγαλοστελέχη της κυβερνώσας αριστεράς, προεξάρχοντος του πτυχιούχου της Νομικής κ. Φίλη και του ιδίου του κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ, όταν επέμενε «ντε και καλά» πως κάποια πεντάχρονη μουσουλμάνα «Μαρία» πέθανε από σκορπιό σε μία νησίδα στον Έβρο, παρά τις διαψεύσεις των πάντων γύρω του.

Το σουξέ της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στη μεγάλη αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ, με τον «Έρντι» να κρατάει στα χέρια φωτογραφίες νεκρών παιδιών και να κατηγορεί την ανάλγητη (!!!) ελληνική Kυβέρνηση πως «πνίγει παιδιά στο Αιγαίο, βυθίζει βάρκες προσφύγων, γέμισε τη θάλασσα πτώματα και πνιγμένους, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και άλλα τέτοια που τα ακούει η κυρά Τασία «και κάπως νιώθει μέσα της», υπήρξε ιστορικό!

Το καταπληκτικότερο όλων; Πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία αρχηγός κράτους εμφανίστηκε στον ΟΗΕ να κραδαίνει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης εικόνες και επιχειρήματα και να επιτίθεται εναντίον γειτονικής χώρας με όχημα τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης του γείτονα του. Ο καημένος ο Αδόλφος δεν είχε ποτέ ανάλογο προνόμιο, αυτά βλέπει ο Πούτιν και ταράζεται. Άτιμη κενωνία …

Τέτοια κέντα δεν έχει ματαγίνει στην πολιτική ιστορία του ΟΗΕ, να μιλάει ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στον Έβρο και στο Αιγαίο κι όλοι να ακούν τον Τσίπρα… Μεγαλεία!! Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε his master’ s voice του νεοοθωμανικού σουλτανάτου του «Έρντι»  είναι μια εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας από εκείνες που τέμνουν τον χρόνο και κατατάσσουν τα γεγονότα σε «πριν και μετά».

Ότι, προφανέστατα, αυτές οι απόψεις, όπως ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ τις διακινεί και απαιτεί την αποδοχή τους, είναι, στην ουσία, η πλέον πιθανή αιτιολογία για ένα «θερμό επεισόδιο» που θα προκαλέσει ο «Έρντι» εργαλειοποιώντας την δυναμική των κάθε είδους αποδιωγμένων, ώστε να διεκδικήσει τις ονειρώξεις του βαθέως τουρκικού κράτους και, ταυτόχρονα, να παγώσει την εκλογική διαδικασία υπέρ της παραμονής του στον θρόνο του νεοσουλτανάτου της Άγκυρας, ουδόλως απασχολούν την Κουμουνδούρου, σχεδόν με ικανοποίηση την αποδέχεται, ίσως και να εργάζεται για την ικανοποίηση αυτής της συνθήκης.

Δεν είναι τυχαίο πως το κόμμα ψέλλισε μια δήθεν «σκληρή απάντηση στον Ερντογάν» με μια τυπική ανακοίνωση, μερικοί περιφερειακοί είπαν δυο κουβέντες, η τεράστια πλειοψηφία το βούλωσε για να μην εκτεθεί με διάφορες περίεργες ερωτήσεις και μερικοί, είτε εντελώς κατεστραμμένοι, είτε τουρκόδουλοι, πήραν ανοιχτά το μέρος του Ερντογάν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσβλέπει σε μια «αναταραχή», που, έτσι ή αλλιώς είναι «μια υπέροχη κατάσταση» και βολεύει την αριστερά σε αντίθεση με την κανονικότητα, την οποία μισεί η κυρία Αχτσιόγλου, αν αυτή η αναταραχή εκδηλωθεί στο Αιγαίο ή στον Έβρο λίγο τους νοιάζει, το θέμα είναι να γίνει βαβούρα και να προκληθεί με κάποιο μαγικό τρόπο κενό εξουσίας.

Το διαχρονικό «ναι μεν, αλλά…» της εγχώριας αριστεράς στο πεδίο της υπεράσπισης των συνόρων της χώρας από τις υβριδικές επιθέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού με την ολοφάνερη εργαλειοποίηση των «μικρομανάδων» και τον αγέννητων παιδιών θα εξακολουθήσει να είναι προτιμητέα πολιτική επιλογή, ο φράχτης στον Έβρο θα αντιμετωπίζεται ως κορυφαία ένδειξη «ακροδεξιάς στροφής του Μητσοτάκη» (μέχρι κι η Νοτοπούλου έμαθε ένα ποίημα απόξω και το λέει), το κόμμα θα παραμείνει ενεργό υπέρ του μετώπου του προσφυγικού όπως το εκφράζουν διάφοροι δημοσιολογούντες με κόκκινα καπέλα ή όχι, όταν όλα τα υπόλοιπα δεν μας βγαίνουν από κάπου πρέπει να πιαστούμε, έστω και από την ουρά ενός σκορπιού σε νησίδα στον Έβρο.

Αν σε αυτή την αριστερή δοξασία προσθέστε και ολίγη από πανεπιστημιακή αστυνομία, άσυλο και βλοσυρά επαναστατικά βλέμματα των επαναστατημένων νιάτων προς τον μπάτσο της διπλανής πόρτας έχετε ολοκληρωμένη την ποιοτική αντιπολίτευση της Κουμουνδούρου στο δρόμο προς τις Eκλογές.

Υ.Γ. Σας έχω νέα όσους αναζητείται τις ημερομηνίες των Eκλογών! Ψάξτε στο διάστημα από 7 Ιουλίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2023, οι εξηγήσεις σε άλλο πόνημα…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Φόρτωση άρθρων...