Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Τελευταία ευκαιρία για  να σωθεί η πρώτη κατοικία

Οικονομία

Είδαμε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και τη ρύθμιση των 563.823 δανείων, που αντιστοιχούν σε 32 δισ. ευρώ.

Αναμφίβολα, εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, έχουν καταφέρει προς το παρόν να γλιτώσουν τις κατασχέσεις και να υπαχθούν σε ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν διαγραφή χρέους ακόμη και έως 78%!

Από την άλλη πλευρά, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω ακρίβειας, είναι εξαιρετικά δύσκολο, χιλιάδες συμπολίτες μας να είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των δανείων που έχουν υπογράψει.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η κυβέρνηση μπορεί να διαλαλεί σήμερα ότι χιλιάδες δανειολήπτες γλίτωσαν μεγάλα ποσά από πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά σε λίγο καιρό, δεν θα είναι σε θέση νε εξυπηρετήσουν δόσεις των 100 και 150 ευρώ.

Ήδη, έχει αρχίσει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης, οι Επιστρεπτέες τελείωσαν και πρέπει να... επιστραφούν. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι το 2021 ήταν ένα... ευτυχισμένο έτος για χιλιάδες συμπολίτες, οι οποίοι το 2022, θα έλθουν αντιμέτωπο με... εφιάλτες. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

CGGI: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στην ποιότητα της διακυβέρνησης παγκοσμίως

Τη μεγαλύτερη βελτίωση στην ποιότητα διακυβέρνησης παγκοσμίως πέτυχε η Ελλάδα την τελευταία τετραετία, μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις, όπως η πανδ...

Φόρτωση άρθρων...