Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Θεοδωρικάκος: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία όπου αυτό απαιτηθεί»

Στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των ένστολων στον Έβρο αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην Βουλή.

«Οι δυνάμεις τη Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και επιδεικνύουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο επιχειρησιακής ανταπόκρισης» ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφορικά με την εικόνα που αποκόμισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα σύνορα του Έβρου ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία ΕΛΑΣ και στρατού είχε ως αποτέλεσμα «την αντιμετώπιση 1.600 περιστατικών που επιχειρήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2022 να εργαλειοποιηθούν περίπου 40 χιλιάδες δυστυχισμένοι παράτυποι μετανάστες και να μπουν παράνομα στην πατρίδα μας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λίγες ώρες μετά τις αναφορές αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υπογράμμισαν την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αποκρούσουν κάθε «υβριδική απειλή» είπε «είμαστε αποφασισμένοι αυτή την ανίκητη ασπίδα προστασίας των συνόρων μας να την ενισχύσουμε περισσότερο. Τρέχει διαγωνισμός πρόσληψης άλλων 250 συνοριοφυλάκων και τον επόμενο μήνα αναλαμβάνουν καθήκοντα. Ενισχύεται περαιτέρω ο φράχτης στον Έβρο. Έχουν ήδη καλυφθεί 37,5 χιλιόμετρα. Θα κατασκευάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα με βάση τις οικονομικές δυνατότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον εθνικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η σταθερή μας απόφαση».

Ο υπουργός πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Αυτό που κρατώ περισσότερο είναι ότι στην Αλεξανδρούπολη και όλο τον Έβρο το κλίμα είναι κλίμα απόλυτης εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης και το μήνυμα προς εκείνους από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας φαντασιώνονται νέες νίκες επί Βυζαντινών είναι ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε γη, θάλασσα και αέρα είναι απόλυτη και συνειδητή απόφαση των Ελλήνων. Δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την εθνικής μας κυριαρχία όπου αυτό απαιτηθεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...