Δευτέρα
03 Αυγούστου 2026

Θεοδωρικάκος για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: «Είναι χρέος τιμής να βρει η ΕΛ.ΑΣ. όλους τους δράστες»

Στη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως θα 

υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση, ακόμα και εντός της ημέρας, όσον αφορά τη σύλληψη όλων των συνεργών. 

«Κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛΑΣ έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα», είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Ακόμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «είναι χρέος τιμής να βρει η ΕΛΑΣ όλους τους δράστες, να αποδοθεί Δικαιοσύνη και η κοινωνία να γνωρίζει ότι η ΕΛΑΣ ξέρει και μπορεί και κάνει τη δουλειά της και λειτουργούν οι θεσμοί».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «ήταν τραγική απώλεια ένα νέο παιδί, αξιόλογο, ένας 19χρονος φοιτητής, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χάσει την ζωή του και να τον χάσουν οι γονείς τους… οφείλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι στοίχημα για την ΕΛΑΣ να βρεθούν οι ένοχοι».

Για τον φερόμενο ως δολοφόνο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε ότι «ο συγκεκριμένος έχει δικαστήριο μπροστά του, το 2022 για βαρύ τραυματισμό που προκάλεσε προ 3 ετών». «Είναι κρίσιμο θέμα για τη χώρα η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης ελπίζω να συμβάλει η ιδία στη αυτοβελτίωσή της. Τους τελευταίους μήνες η ΕΛΑΣ έχει εξαρθρώσει δεκάδες περιπτώσεις που φέρονται να συνδέονται με οπαδικούς συνδέσμους, δεν είναι οπαδοί, είναι χούλιγκαν» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το θέμα είναι η πρόληψη και η δημιουργία πλαισίου οπού δε θα υπάρχει οπαδικός χουλιγκανισμός και δε θα διαπλέκεται με το βαρύ έγκλημα. Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας και τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι η προώθηση πρωτοβουλιών σε συνεννόηση με παράγοντες του αθλητικού χώρου αλλά και τους φιλάθλους για να βάλουμε τέλος στη βία στα γήπεδα» δεσμεύθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η ΕΛΑΣ συνέλαβε οχτώ άτομα για βανδαλισμούς προχθές. Μέσα σε μια ώρα» απάντησε ερωτηθείς αν υπάρχει ατιμωρησία.

Για την επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού 


Αναφερόμενος στις ζημιές που προκλήθηκαν πρόσφατα σε γραφεία της Αττικής Οδού στο Κορωπί και στις αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ ότι υπήρξε προειδοποίηση για ενδεχόμενη επίθεση, ανέφερε ότι εστάλη διμοιρία της ΟΠΚΕ, η οποία ανακλήθηκε και για αυτό έχει διαταχθεί ΕΔΕ. 

«Αυτός ο οποίος διέταξε την ανάκλησή της, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία», διεμήνυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.



 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δρυμιώτης: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ξανά κυβέρνηση» – Σφοδρή επίθεση κατά της Θεώνης Κουφονικολάκου για τον Νετανιάχου

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει ξανά κυβέρνηση, σχολίασε τις δημοσκοπήσεις και άσκησε έντονη κριτική στις δηλώσεις της Θεώνης Κουφονικολάκου για τον...

Τριπλή διάψευση για τα δημοσιεύματα περί «μυστικού δείπνου»: Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης ζητούν άμεση ανάκληση

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν πολιτικού δείπνου και ζητούν την άμεση ανάκλησή του.

Φόρτωση άρθρων...