Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Θεοδωρικάκος: Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας ευπαθών στόχων. προκειμένου η ανάθεση φύλαξης προσώπων να γίνεται με απολύτως θεσμικό τρόπο προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής,  απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα.

«Παρασκευή και Σάββατο τσακωνόσασταν στο συνέδριο για το πως θα εκλεγεί ο αρχηγός σας. Σήμερα είπατε να κάνετε και λίγη Αντιπολίτευση. Θα σας πω καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα», ανέφερε ο υπουργός.

«Η Κυβέρνηση έχει τον παλμό της κοινωνίας. Ο πρωθυπουργός έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ακρίβειας που πλήττει τους πάντες και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Η κυβέρνηση στοχεύει σε ουσιαστική μάχη που ελπίζουμε πως θα έχει αποτελέσματα μέσα στην Ευρώπη ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους. 

Κρατήστε τη δήλωση και δέσμευση του πρωθυπουργού πως ότι και να γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα έχει το δικό της εθνικό σχέδιο που θα ενεργοποιηθεί αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λάβει τις αποφάσεις που πρέπει. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως όσα λέει τα εννοεί», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ είπε μεταξύ άλλων πως η ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών θα αποδεσμεύσει περισσότερα από 1.500 στελέχη τα οποία και θα διατεθούν για την ασφάλεια των γειτονιών.

Ακόμα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στελεχών της ομάδας προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ενώ τέλος είπε πως ήδη έχουν προσληφθεί 1.680 συνοριοφύλακες και αναμένεται η πρόσληψη άλλων 250 για τον Έβρο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη υποψήφιος στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κούρσα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών συμμετέχει και ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης Κασσελάκης. Πρόκειται για τ...

Φόρτωση άρθρων...