Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Θεοδωρικάκος: Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Παρασκήνιο

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας ευπαθών στόχων. προκειμένου η ανάθεση φύλαξης προσώπων να γίνεται με απολύτως θεσμικό τρόπο προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής,  απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα.

«Παρασκευή και Σάββατο τσακωνόσασταν στο συνέδριο για το πως θα εκλεγεί ο αρχηγός σας. Σήμερα είπατε να κάνετε και λίγη Αντιπολίτευση. Θα σας πω καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα», ανέφερε ο υπουργός.

«Η Κυβέρνηση έχει τον παλμό της κοινωνίας. Ο πρωθυπουργός έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ακρίβειας που πλήττει τους πάντες και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Η κυβέρνηση στοχεύει σε ουσιαστική μάχη που ελπίζουμε πως θα έχει αποτελέσματα μέσα στην Ευρώπη ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους. 

Κρατήστε τη δήλωση και δέσμευση του πρωθυπουργού πως ότι και να γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα έχει το δικό της εθνικό σχέδιο που θα ενεργοποιηθεί αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λάβει τις αποφάσεις που πρέπει. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως όσα λέει τα εννοεί», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ είπε μεταξύ άλλων πως η ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών θα αποδεσμεύσει περισσότερα από 1.500 στελέχη τα οποία και θα διατεθούν για την ασφάλεια των γειτονιών.

Ακόμα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στελεχών της ομάδας προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ενώ τέλος είπε πως ήδη έχουν προσληφθεί 1.680 συνοριοφύλακες και αναμένεται η πρόσληψη άλλων 250 για τον Έβρο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απάντηση - ράπισμα Πιερρακάκη στο ΠΑΣΟΚ

Σκληρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δίνουν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης Κυριάκος Πιερρακάκης και Κωνσταντίνος Τσιάρας, με αφορμή την ερώτηση που κατέθε...

Παύλος Μαρινάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο»

«O ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο και δεν διστάζουν να υιοθετήσουν έμμεσα πολλά από αυτά που λέει η τουρκική προπαγάνδα και δεν είναι η πρώτη φορά πο...