Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορα είναι απροσπέλαστα, ό,τι κι αν δοκιμάσουν θα αποτύχουν (Βίντεο)

Παρασκήνιο

Το βλέπω κάθε φορά που πάω στον Έβρο, εκεί βλέπω τους ακρίτες μας απολύτως ενωμένους και αποφασισμένους, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε πως δεν θα πετύχει τίποτα όποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία, τα σύνορα είναι απροσπέλαστα.

Για τον φράχτη στον Έβρο τόνισε ότι θα φτιαχτούν άλλα 140 χλμ και όταν το έργο ολοκληρωθεί κανείς δεν θα μπορεί να περάσει παρανόμως.

«Ούτε που θα δοκιμάζει κάποιος να πλησιάσει, είναι απροσπέλαστος» τόνισε και πρόσθεσε πως όταν το δοκίμασαν τον Μάρτιο του 2020 «έσπασαν τα μούτρα τους». 

Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι οφείλει να στηρίζει την πατρίδα μας στην προσπάθεια που κάνει για την φύλαξη των συνόρων που είναι και ευρωπαϊκά.

Μιλώντας για την ετοιμότητα της χώρας είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει ο Ερντογάν, ό,τι κι αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ο 'Ελληνας δεν πρέπει να φοβάται».

Συμπλήρωσε πως ο Ερντογάν έχει τρομοκρατηθεί από την αναβάθμιση της Ελλάδας.

«Με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή» σημείωσε και συμπλήρωσε «είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει θεσει το σύνολο των δυνάμεων της χώρας σε επιφυλακή.

Ερωτηθείς εάν φοβάται κάποια προβοκάτσια απάντησε: «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει τέλος σε κάθε ανομία που υπάρχει σε φοιτητικούς χώρους. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα να το αντιμετωπίσει, γνωρίζανε ότι υπάρχει συμμορία στην Πολυτεχνειούπολη από το 2018 και δεν έκαναν τίποτα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι από την επόμενη εβδομάδα 700 νέοι αστυνομικοί θα βγουν στις γειτονιές.

708 νέοι αστυνομικοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής στη μάχη κατά της εγκληματικότητας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα». Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας στον Έβρο, με την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων από την Τουρκία. Επιπρόσθετα υπογράμμισε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελληνικών αρχών με την εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας» για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Θεοδωρικάκος επέκρινε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θυμίζοντας την υποκριτική στάση του κόμματος, το οποίο στο παρελθόν δεν ψήφισε καμία νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα, υπενθύμισε  ότι η κατάσταση στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν σε γνώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2018 και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα να στηρίξει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στα Πανεπιστήμια. Ολοκληρώνοντας εξήγγειλε την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπηρετώντας ασφάλεια των πολιτών με 708 νέους αστυνομικούς. 

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:
 

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι δυνάμεις μας στον Έβρο 
Κάθε δεύτερη μέρα ακούμε πραγματικά όλο και πιο ακραίες και πιο επιθετικές οι δηλώσεις από τους Τούρκους πολιτικούς. Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι πάρα πολύ ενισχυμένη στρατιωτικά και έχει δυναμώσει τη θέση της, με ισχυρές γεωστρατηγικές συμμαχίες. Αυτά είναι στοιχεία που κάνουν τον κ. Ερντογάν να βγαίνει εκτός ελέγχου και να επιτίθεται ρητορικά. Τα σχέδιά του δεν βγαίνουν στον Έβρο. Εκεί υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία που σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό έχει βάλει ένα στοπ στις παράνομες μεταναστευτικές ροές που επιχειρεί ο κ. Ερντογάν  να στέλνει συγκροτημένα και συνεχώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει τίποτε. Τα σύνορα είναι απροσπέλαστα. Το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει την κατασκευή του φράχτη στο σύνολο του ποταμού Έβρου, για επιπλέον 140 χιλιόμετρα και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Με ψυχραιμία, με ενότητα, με ετοιμότητα, με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε απειλή. 

Ενισχύουμε τη συνεργασία με τους στρατηγικούς μας εταίρους
Η κυβερνητική μας προσπάθεια στον Έβρο βρίσκει σήμερα διεθνή υποστήριξη.   Προχθές ήταν εδώ ο Ισραηλινός Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο οποίος εξεδήλωσε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση. Ήδη είχαμε επισκεφτεί τον Έβρο με τον Βούλγαρο συνάδελφό μου ενώ Είχαμε πάει στο συγκεκριμένο σημείο με τον Βούλγαρο συνάδελφο ενώ πρέπει να σας πω ότι και την επόμενη Κυριακή θα μεταβώ ξανά στον Έβρο, για να έχω εκεί  συνάντηση και με τον Σέρβο ομόλογο μου. Οι πάντες σήμερα θέλουν η Ελλάδα να σταματά εκεί τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. Γιατί εκεί είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, εκεί είναι τα σύνορα του Δυτικού κόσμου με την Τουρκία. Γι’ αυτό η Ευρώπη οφείλει να στηρίζει την πατρίδα μας στην σπουδαία προσπάθεια που κάνει. Να στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, τον Ελληνικό Στρατό, το

Ελληνικό κράτος συνολικά.  
Με πράξεις βάζουμε τέλος στην ανομία στα Πανεπιστήμια- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  δεν έκανε απολύτως τίποτα  
Βάζουμε τέλος σε κάθε ανομία και στο καθεστώς εγκληματικότητας σε πανεπιστημιακούς χώρους. Στη φοιτητική εστία, τη συγκεκριμένη στου Ζωγράφου, υπήρχαν στοιχεία από το 2018. Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το αντιμετωπίσει. Γνώριζαν ότι εκεί υπήρχε εγκληματική οργάνωση, υπήρχε συμμορία, με τους συγκεκριμένους κακοποιούς που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία πριν από λίγες ημέρες και δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Είναι απαράδεκτο σήμερα να υποστηρίζουν όλα αυτά, την ώρα που η ελληνική οικογένεια διεκδικεί για τα παιδιά της το όνειρο των ίσων ευκαιριών στη μόρφωση, την ώρα που αυτά τα παιδιά έχουν περάσει στο Πανεπιστήμιο και δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν το νοίκι για να έρθουν από την επαρχία στην Αθήνα. Γι’ αυτό υπάρχουν οι φοιτητικές εστίες, για να καλύπτονται τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους. Η συγκεκριμένη φοιτητική εστία είχε μετατραπεί σε καταφύγιο και ορμητήριο εγκληματιών και σεσημασμένων κακοποιών. Η Αστυνομία επενέβη και η φοιτητική εστία καθαρίστηκε. 

Οι περιπολίες των Ο.Π.Π.Ι έχουν μοναδικό στόχο την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια
Έχουν κυρίως προληπτική δράση. Οι Ειδικοί Φρουροί που στελεχώνουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, άλλωστε δεν έχουν όπλο. Αυτός είναι ο λόγος που στις περιπολίες που κάνουν στους ανοιχτούς Πανεπιστημιακούς χώρους, συνοδεύονται και από άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, κυρίως από αστυνομικούς των Τμημάτων της περιοχής, του Ζωγράφου και της Καισαριανής. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ενθουσιασμένοι από αυτήν την αύξηση των περιπολιών και από τη σύλληψη των συγκεκριμένων κακοποιών, γιατί αυτοί είχανε ρημάξει τον κόσμο στις περιοχές αυτές και τροφοδοτούσαν διάφορες εγκληματικές καταστάσεις. 

Υποκριτική η στάση του κ. Τσίπρα 
Βρίσκω υποκριτική τη στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Οταν ήταν Κυβέρνηση δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Όταν φέραμε τον Ιούλιο του 2019 τον νόμο που καταργούσε το άσυλο, τον καταψήφισαν. Όταν προχθές μπήκε η Ελληνική Αστυνομία μέσα στη φοιτητική εστία για να την καθαρίσει από κακοποιούς και εγκληματίες, μας είπε ότι αναστατώσαμε τα παιδιά, ότι πήγαν πολύ πρωί οι αστυνομικοί, ότι έκαναν και διάφορες πράξεις, οι οποίες ήταν επικίνδυνες. Μήπως θέλουν απέναντι σε κακοποιούς και σε εγκληματίες η Ελληνική Αστυνομία να κάθεται να τους κοιτάζει και αφήσει να χτυπήσουν και να σκοτώσουν και κανέναν αστυνομικό; Η Αστυνομία κάνει σωστά την δουλεία της. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την ελευθερία και την ίδια τη Δημοκρατία. 
Αν ο κ. Τσίπρας έχει εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες που είχε στο παρελθόν στο ζήτημα αυτό, θα πρέπει τώρα να το αποδείξει με τη στήριξη του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θέλει στα Πανεπιστήμια να υπάρχει ασφάλεια και ηρεμία για τα παιδία μας, για τους καθηγητές, για τους Πρυτάνεις, για τους εργαζομένους.

Ενισχύουμε μέρα με την ημέρα την παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής
Αυτή την εβδομάδα  προστίθενται στην δύναμη της ΕΛ.ΑΣ 708 νέοι αστυνομικοί καθώς ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους. Τοποθετούνται στα Αστυνομικά Τμήματα και τις Υπηρεσίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής που συγκεντρώνεται σήμερα μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας. Σήμερα καταγράφεται μείωση της εγκληματικότητας κατά 25%. Αυτά είναι στοιχεία επίσημα και αν θέλει κανείς να τα αμφισβητήσει ας το κάνει. Οι ληστείες, οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι εισβολές σε σπίτια, είναι κατά 25% λιγότερες από ότι ίσχυε το 2019.

12 νέα γραφεία ενδοικογενειακής βίας 
Ιδρύουμε άλλα 12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, 2 ακόμα στην Αττική, στην Καλλιθέα και στο Μενίδι, ένα στη Θεσσαλονίκη και 9 στις μεγάλες πόλεις της χώρας με εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Στα 10 από τα 12 αυτά τα γραφεία, επικεφαλής είναι Αξιωματικός γυναίκα της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι θέλουμε οι γυναίκες να έχουν όλη την άνεση να απευθύνονται και να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσει η αστυνομία με ευαισθησία και αλληλεγγύη το πρόβλημα. Γιατί πάνω από όλα είναι ανθρώπινη ζωή και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για αυτό. 

Στηρίζουμε έμπρακτα τον Αστυνομικό 
Στον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό χρωστάμε. Χρωστάει η κοινωνία και χρωστάει και το Ελληνικό κράτος και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να αναγνωριστεί η επικινδυνότητα του επαγγέλματος.  Αυτό προϋποθέτει έχει μερικές οικονομικές συνέπειες που μελετώνται και τις  γνωρίζουν και οι αστυνομικοί μας, ότι ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Κυβέρνηση και το σύνολο της χώρας θέλει να το κάνουμε.  κάνουμε βήματα,  
Έχουμε λύσει θέματα των αστυνομικών από το βαθμολόγιο μέχρι την επέκταση των νυχτερινών στις 64 ώρες. Επαναλαμβάνω, κάνουμε  και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να ανταποκριθούμε στο χρέος μας απέναντι σε αυτούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Σε κουβανέζικο μπαρ στου Ψυρρή με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Μια χαλαρή έξοδο για ποτό μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Στην εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, όπο...

Φόρτωση άρθρων...