Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Θετική ανταπόκριση στην κοινωνία έχει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, εκτεθειμένος ο Τσίπρας

Η εμμονή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η προσκόλληση του στο «όχι σε όλα» προκαλεί διαρκή ρήγματα στο προφίλ του

Στην παγίδα των αγκυλώσεων και των ιδεοληψιών ενός χρεοκοπημένου παρελθόντος έπεσε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, καταψηφίζοντας στη Βουλή την ιστορική αμυντική συμφωνία.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων, η κίνηση ματ του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο τη θωράκιση της χώρας και αύξησης της αποτρεπτικής δύναμης της απέναντι στην Τουρκία τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την ελληνική γνώμη, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται θετικά για το επίμαχο deal Μητσοτάκη Μακρόν.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου κατέγραψε μ’ αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό λάθος όπως επισημαίνει το 64% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Marc. Εγκλωβισμένος σε μία αδιέξοδη στρατηγική, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με μία ψύχραιμη προσέγγιση που θα τον βοηθούσε να αντιληφθεί τι πραγματικά τον συμφέρει και τι όχι, ενώ η εμμονή του και η προσκόλληση του στο «όχι σε όλα» προκαλεί διαρκή ρήγματα στο προφίλ του και επιδρά αρνητικά στα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν την κυβερνησιμότητα.

Οι λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να αυξάνονται, όσο το κόμμα βρίσκεται στη δίνη μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας, τα δημοσκοπικά στοιχεία απογοητεύουν και οι πιθανότητες για ανακατάληψη των αρμών της εξουσίας μειώνονται.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη αναδείξει το μεγάλο στόχο των επόμενων εκλογών, τα επιτελεία των κομμάτων σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο και πλέον χρόνια στην αντιπολίτευση δείχνει αδύναμος και ανήμπορος να επιδείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, να αλλάξει το κλίμα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τον πολιτικό και δημοσκοπικό εγκλωβισμό του στα όρια του 20%.

Με αυτά τα δεδομένα, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος για μία νέα εκλογική συντριβή επηρεάζουν αρνητικά τον κ. Τσίπρα και τον οδηγούν σε αλλεπάλληλα λάθη που θα του κοστίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...