Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Τι απαντούν Ανδρουλάκης-Καϊλή στην απαίτηση Κεγκέρογλου για τα 58.000 ευρώ

Παρασκήνιο

Φωτιά στα... τόπια έβαλε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές δεν έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους. 

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατηγόρησε τα μέλη της ευρωομάδας του ΚΙΝΑΛ (ουσιαστικά τους Ανδρουλάκης-Καϊλή) ότι χρωστούν στο κόμμα συνδρομές 80 μηνών. Πρόκειται για ένα ποσό περί τις 58.000 ευρώ έκαστος.   

Η αναφορά αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση. Μέλη της ΚΕ προσκείμενα στον Ν. Ανδρουλάκη αντέδρασαν λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται λειτουργικά να γίνει, καθώς δεν το επιτρέπει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. «Πρόκειται για παράνομη χρηματοδότηση κόμματος» έλεγαν φέρνοντας ως παράδειγμα το πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει η Λεπέν λόγω αντίστοιχης πρακτικής.

Οι ίδιες πηγές, εξηγούσαν ότι συνεισφέρουν σε δράσεις του κόμματος, κάτι που επιτρέπεται ενώ εξακολουθούν την πρακτική που ίσχυε και πριν το 2014.

Επίσης η πλευρά της Εύας Καΐλή επισημαίνει ότι οι ευρωβουλευτές έχουν επιλέξει να στηρίξουν την παράταξη οικονομικά με άλλους τρόπους: «Καλύπτουμε τα έξοδα παράταξης με άλλους τρόπους οι οποίοι υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό που ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου» ανέφερε για να προσθέσει με νόημα: «Λυπάμαι πολύ για το επίπεδο επίθεσης που επελέγη σήμερα καθώς αυτά τα έχουμε συζητήσει επανηλειμμένα. Θυμίζω επίσης ότι έχω ζητήσει τα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και μου το έχουν αρνηθεί. Οφείλουμε να είμαστε διάφανοι».

Η αναφορά Κεγκέρογλου προκάλεσε αντιδράσεις καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη και όχι μόνο, εκτίμησε ότι το χτύπημα αυτό έγινε με την καθοδήγηση Γεννήματα, κάτι που απέρριπταν κύκλοι προσκείμενοι στην  πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για προσωπική πρωτοβουλία του Β. Κεγκέρογλου.  

O Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, προκειμένου να απαντήσει στις αιτιάσεις Κεγκέρογλου. Αφού έδωσε τις εξηγήσεις που προαναφέρθηκαν, οι τόνοι έπεσαν.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ο Μητσοτάκης - Παρών και ο Καραμανλής

Σε εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού» έδωσε το «παρών» σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός...

Φόρτωση άρθρων...