Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Τι αποκαλύπτουν οι μετρήσεις μετά την υπόθεση Καϊλη, οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Βέλγου εισαγγελέα, και το παράκεντρο που διακινεί τις «κασέτες» στην Ελλάδα 

Παρασκήνιο

Ενδιαφέροντα αλλά και για κάποιους ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις κυλιόμενες μετρήσεις που διενεργούν όλα τα κόμματα, μετά την υπόθεση Καϊλή. Σύμφωνα με την εικόνα που μας μεταφέρεται, το ΠΑΣΟΚ (όπως ήταν αναμενόμενο) «πιέζεται» εκ νέου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα όφελος από τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να εμφανίζεται σταθερά πέριξ του 33%.
Το ανησυχητικό όμως είναι πως μεγαλώνει η «γκρίζα ζωνη» κάτι που οι έμπειροι δημοσκόποι θεωρούν πως λόγω του σκηνικό της γενικευμένης διαφθοράς, θα ευνοήσει περαιτέρω τους αντισυστημικούς σχηματισμούς που κινούνται κυρίως στον χώρο της Άκρας Δεξιάς. Οι οποίοι φαίνεται να «εισπράττουν» οφέλη από το σύνολο του εκλογικού σώματος…    

@ «Χωρίς υποκλοπές δεν καταπολεμάς το έγκλημα», διαμηνύει ο Βέλγος εισαγγελέας που έπιασε επ' αυτοφώρω την Καϊλή.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTL, ερωτηθείς σχετικά με τα τεχνικά μέσα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, τις παρακολουθήσεις, τις υποκλοπές και την αποτρεπτική τους δυνατότητα, είχε απαντήσει: «Είναι εντελώς θεμελιώδες. Φανταστείτε ότι πολεμάμε με καταπέλτες απέναντι σε εχθρούς που έχουν σύγχρονη τεχνολογία. Πώς μπορούμε να κερδίσουμε; Χωρίς υποκλοπές, περιλαμβανομένων και των πληροφοριών, είναι αδύνατο να κερδίσουμε τη μάχη»
Τον Ξενοφώντα Κοντιάδη, τον Σωτηρέλη, τον Μαραντζίδη και κυρίως τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον ρωτήσατε αξιότιμε κύριε Βέλγε εισαγγελέα;   

@ Επικίνδυνο παιχνίδι έχει στηθεί από ισχυρό παράκεντρο εξουσίας με την εργαλειοποίηση των υποκλοπών.
Το βαθύ λαρύγγι που διαρρέει πληροφορίες για παράνομες επισυνδέσεις επιχειρεί να διαμορφώσει μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και να προκαλέσει κρίση ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι στοχευμένες διαρροές ονομάτων και γενικά η μεθοδολογία που ακολουθεί το λεγόμενο βαθύ λαρύγγι βάζουν σε υποψίες την κυβέρνηση.
Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από τις διαρροές να κρύβεται ξένη μυστική υπηρεσία, η οποία επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Η ίδια πηγή θεωρεί δεδομένο ότι οι στοχευμένες διαρροές θα έχουν συνέχεια και η κορύφωση της απόπειρας αποσταθεροποίησης θα επιχειρηθεί με τη δημοσιοποίηση αποσπασματικών συνομιλιών από το περιεχόμενο των υποκλοπών.

@ Δεν αποκλείει μάλιστα αυτό να συμβεί στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου.
Το παράκεντρο που έχει στα χέρια του το υλικό των υποκλοπών μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει έναν ισότοπο ξένης χώρας, στην οποία το νομοθετικό πλαίσιο είναι ασαφές και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση κάποιων συνομιλιών από τις παρακολουθήσεις.
Στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών συνηθίζεται να δημοσιοποιούνται κάποιες πραγματικές συνομιλίες για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι κατασκευασμένοι διάλογοι, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της αποσταθεροποίησης.
Οι διακινητές των απορρήτων πληροφοριών με τις παράνομες επισυνδέσεις έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν ένα μέρος του πολιτικού συστήματος.

@ Στις εκλογές λέγονται κουβέντες βαριές και αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Ειδικά όταν μιλάμε για τον παλιότερο πολιτικό αρχηγό, τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει δώσει 6 (!) μάχες εθνικών εκλογών, θα περίμενε κανείς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει «ανοχή» και «αντοχή» σε τέτοιες κουβέντες. Ωστόσο, συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι υπάρχει ένα επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη που ο Τσίπρας θεωρεί ότι αποτελεί «πισώπλατη μαχαιριά». Ο λόγος για το περίφημο «Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας», που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι, αν «επιβληθεί» ως διακύβευμα στην προεκλογική περίοδο, τότε ουσιαστικά μετά τις δύο επερχόμενες ήττες θα οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε «αναγκαστική» αποστρατεία. Προφανώς, ο Τσίπρας θέλει να κάνει εκλογές με… Μαρέβα, δάνεια ΝΔ, χρέη «Κήρυκα Χανίων» και «σπίτι του Βολτέρου» και οι άλλοι να τον ραίνουν με ροδοπέταλα. Μόνο που αυτά μπορούν να γίνουν μόνο στα όνειρα κάποιων…

@ Οι νέοι αποτελούν το «μήλον της Έριδος» για τους δύο βασικούς μονομάχους με τον ΣΥΡΙΖΑ να αισθάνεται ότι «παίζει στην έδρα του», αλλά να κάνει λάθος.
Κυρίως γιατί το συγκεκριμένο εκλογικό κοινό είναι «ρευστό» και έχει ένα ρίσκο: αφενός, είναι ευεπίφορο στους… «πειραματισμούς» πέραν των κομμάτων εξουσίας, αφετέρου ως την τελευταία ώρα ουδείς γνωρίζει αν τελικά θα προσέλθουν οι νέοι στην κάλπη για να εκφράσουν την κομματική τους προτίμηση. Συν τοις άλλοις, οι συνθήκες δουλειάς και η συγκυρία παίζει πάντα ρόλο σε ό,τι αφορά το πόσο επηρεάζουν οι νέοι την εκλογική διαδικασία: για παράδειγμα, η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του την υποψία του πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει την διεξαγωγή εκλογών από τον Μάιο και μετά, θα το κάνει (και) για να διασφαλίσει ότι όσοι νέοι θα εργάζονται «σεζόν» στον τουρισμό, δε θα «κάψουν» ένα (ή δύο…) σαββατοκύριακα τους για να επιστρέψουν στην βάση τους και να μεταβούν στο εκλογικό κέντρο.

@ Ακόμη περισσότερους και πιο εξαντλητικούς ελέγχους σε μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, θα εξαπολύσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το 2023, ενώ υπόσχεται γερά μπόνους στους υπαλλήλους που θα μπορέσουν γρήγορα και... εύκολα, να βεβαιώσουν φόρους. Οι Εφοριακοί θα είναι εφοδιασμένοι με τελευταίου τύπου τεχνολογικά μέσα, προκειμένου να "τρέξουν" γρηγορότερα τους ελέγχους και να βεβαιώσουν πολύτιμα έσοδα, σε μια χρονιά, η οποία δεν θα είναι και η καλύτερη! Μάλιστα, το φοροκυνηγητό θα συνοδεύεται και από μπόνους, το οποίο θα δίνεται στους υπαλλήλους, ανάλογα με τις υποθέσεις που αποκαλύπτουν και τα έσοδα που βεβαιώνουν. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, αναμένονται τουλάχιστον 44.000 έλεγχοι είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία. Ο έλεγχος σε κάθε κοινωνία επιβάλλεται, ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι οι Εφοριακοί θα πέσουν σε περιπτώσεις μικροεπαγγελματιών, οι οποίοι δεν έχουν να βγάλουν το μήνα. Εκτός και αν υπάρχει σχέδιο ταχύτερης εξόντωσης των μικρών, προς όφελος των μεγάλων. Γιατί όπως κάποιοι εοιμένουν σχέδιο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια... 

@ Η Mytilineos και η Fairfax Financial Holdings  ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της MYTILINEOS, με τη Fairfax να συμφωνεί να αυξήσει τη θέση της στη MYTILINEOS κατά €50 εκατ., καθώς και της δυνατότητας για την επένδυση επιπλέον €50 εκατ., ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και των εξαιρετικών προοπτικών ανάπτυξης της MYTILINEOS.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν την πώληση και αγορά 2.702.703 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS, συνολικής αξίας €50.000.000, στην τιμή των €18,5 ανά μετοχή. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρώτης φάσης της συμφωνίας, οι 2.702.703 μετοχές θα μεταβιβαστούν στη Fairfax το αργότερο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023. Με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σκέλους της συναλλαγής, η  Fairfax θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη MYTILINEOS, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της MYTILINEOS, ποσοστό 4.68% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.
Ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση των μετοχών, τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνάψουν επίσης ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable note) ύψους €50.000.000, με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα δύο (2) ετών για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS στην τιμή των €20 ανά μετοχή.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...