Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τι δεν έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις

Παρασκήνιο

Χθες δημοσιεύτηκε άλλη μια δημοσκόπηση, αυτή της PULSE στον ΣΚΑΪ, όπου επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η μικρή άνοδος του ΠΑΣΟΚ δεν στοιχειοθετεί κάποια εν δυνάμει θετική προοπτική.

Ο... ψωνισμένος Κασσελάκης (εν αναμονή... πρωθυπουργός!) έχοντας δίπλα του τον φαιδρό Πολάκη και... ψωνισμένες τύπου Αυγέρη, νομίζει ότι θα αντιστρέψει το κλίμα με τις κινήσεις που κάνει. Βαδίζει στην πεπατημένη του Τσίπρα, ανακινεί θέματα που κρίθηκαν στις προηγούμενες εκλογές (π.χ. υποκλοπές) και προσπαθεί με τα διαδικτυακά γιουρούσια και fake news από τα "τρολ" της... συμφοράς, να κερδίσει κάτι παραπάνω. Μάταια όμως.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η παρουσία των χυδαίων Συριζαίων στο διαδίκτυο έχει κάνει τεράστια ζημιά στο κόμμα, η οποία συνεχίζεται. Δεν έχουν μιλήσει καν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της συντριβής, καθώς ο εσωκομματικός πόλεμος δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους... προχωρημένες συζητήσεις. Και αν ο Κασσελάκης νομίζει ότι θα αντιστρέψει το κλίμα με τον Πολάκη, την Τζάκρη την Αυγέρη και μερικά ακόμη "ναυάγια", μάλλον θα πρέπει να είναι... ερωτευμένος!

Μετά τη φυγή του Τσίπρα, την... αποστρατεία της παλιάς φρουράς από το Κοινοβούλιο δια του... μαυρίσματος στην κάλπη και την ανάληψη της αρχηγίας από τον Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ένα "πτώμα" σε αποσύνθεση, το οποίο αναδύει δυσοσμία και ας νομίζουν πολλοί ότι ο Κασσελάκης φέρνει "φρέσκο" αέρα! Από πλευράς αισθητικής και ιδεολογικής προσέγγισης, ο... τουρίστας από το Μαϊάμι εκπροσωπεί ένα κόμμα, το οποίο δεν μπορεί να έχει προοπτική εξουσίας. Για την ακρίβεια, η μόνη περίπτωση για να έχει προοπτική εξουσίας είναι να... αυτοκτονήσουν πολιτικά ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, αν υπήρχε ένα πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ που να εμπνέει...

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στη δεύτερη και τρίτη θέση, ο Μητσοτάκης, έχει κάθε λόγο να αδιαφορεί για τις εξελίξεις, όπως ακριβώς αδιαφορεί το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα ζητήματα της ακρίβειας, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η εγκληματικότητα και η Υγεία είναι τα θέματα αιχμής, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μητσοτάκης.

Χθες, ανακοινώθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπου η Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές, είχε λάβει το 54% των ψήφων αυτής της επαγγελματικής κατηγορίας. Η αποκατάσταση κάποιων ισορροπιών σε σχέση με τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ζήτημα τιμής για την κοινωνία. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλοι εξαπατούν το Κράτος, αλλά θα πρέπει το ίδιο το Κράτος να αναρωτηθεί τι πηγαίνει λάθος και έχουμε εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Ο κρατισμός είναι η αιτία. Και όταν μιλάμε για κρατισμό, μιλάμε για κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που τον υπηρετούν σταθερά επί τόσες δεκαετίες. Η κυβέρνηση μπορεί να ανοίξει τον βηματισμό της ακόμη περισσότερο, πείθοντας ακόμη μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος ότι φέρνει αποτελέσματα στη μάχη κατά της ακρίβειας, αλλά ταυτόχρονα, πασχίζει για όσους χτυπήθηκαν από τις θεομηνίες και ταυτόχρονα επιδεικνύει πυγμή σε φαινόμενα ανομίας, αναρχίας και υψηλής εγκληματικότητας.

Αναρχοαλήτες που καταστρέφουν, χούλιγκανς που σκοτώνουν και τραυματίζουν, "ευάλωτοι" και μη που ληστεύουν και σκοτώνουν, πρέπει να τύχουν μιας σαρωτικής συντριβής από τη συντεταγμένη Πολιτεία. Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στις συναλλαγές τους και ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσει ολοκληρωτικά η ΝΔ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και στο θέμα της ακρίβειας, θα είναι διαχειρίσιμες οι όποιες συνέπειες του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ακόμη και αν αυτός προσλάβει πιο... άγριες διαστάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί αυτή τη στιγμή το μοναδικό πολιτικό στήριγμα για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας.

Κάποιοι νεαροί... κουτοφαντασμένοι που ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα και με βίαιο τρόπο θέλησαν να επιβάλλουν καινούρια ήθη στις προσωπικές σχέσεις ή να μας πείσουν ότι είναι εν αναμονή πρωθυπουργοί, πρέπει να πάρουν την απάντηση που πρέπει. Ειρήσθω εν παρόδω, εικάζομε ότι κάποιος είπε στον Κασσελάκη, ότι πρέπει να εξαφανίσει από την πολιτική καθημερινότητα του τον Τάιλερ και να τον αφήσει στο σπίτι να... μαγειρέψει ή να διαβάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη... νοσηλευτική! Δεν τον βλέπομε πλέον καθόλου και αυτό κάτι δείχνει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κασσελάκης δύσκολα θα μπορέσει να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από το σημερινό τέλμα. Η κοινωνία με σχετική πλειοψηφία βλέπει ότι η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή και σταθερή διακυβέρνηση. Θέλει να κυβερνάται από σοβαρούς. Όμως, θέλει και τους γελοίους, γιατί αυτοί μπορούν να προκαλέσουν γέλιο, βάζοντας μια ευχάριστη πινελιά σε μια εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα. Μόνο υπ΄ αυτήν την έννοια, μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...