Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Τι είπε Μίνα Γκάγκα για τα αντιικά και τα εμβόλια

«Πάμε σε μια σταδιακή χαλάρωση. Χρειάζεται να βρούμε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής», είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι διεθνώς υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε μπει σε ύφεση της πανδημίας, αλλά «πρέπει να έχουμε το νου μας». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έφυγε ο κορωνοϊός ή ότι δεν θα χρειαστούμε εμβόλιο το Σεπτέμβριο, όπως με τη γρίπη.

Για τις μάσκες είπε ότι σε κλειστούς χώρους ή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) ίσως να μην τις βγάλουμε, αλλά σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση θα τις «πετάξουμε».

«Από δω και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, με προσοχή», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σχετικά με τον εμβολιασμό είπε ότι συζητείται το αν θα γίνεται κάθε χρόνο, αν γίνει ενδημική γρίπη ο ιός, όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Επίσης, τα πιστοποιητικά για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις δεν έχουν ημερομηνία λήξης για την ώρα.

Αναφορικά με τα φάρμακα, είπε ότι «έχουμε ξεπεράσει τις 1.600 αιτήσεις τα περισσότερα έχουν παραδοθεί. Τα στοιχεία από τα αποτελέσματα της χορήγησής τους θα τα έχουμε σε τρεις εβδομάδες. Περιμένουμε καινούρια αντιικά και πρωτεϊνικά εμβόλια, όχι mRNA για όποιον εξακολουθεί να φοβάται».

Η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι το τι θα γίνει με το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή θα συζητηθεί τέλος Μαρτίου.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...