Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα

Παρασκήνιο

Στο μικροσκόπιο της Κυβέρνησης βρίσκονται οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της πανδημίας, οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις γύρω από την υγειονομική κρίση και σχεδιάζουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στη χαλάρωση και στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Η συνολική εικόνα για τη μετάλλαξη "Όμικρον" προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό σε μία κρίσιμη συγκυρία με την κοινή γνώμη να είναι στα όρια της και την οικονομία να μπαίνει σε τροχιά εξωστρέφειας σε ένα ελπιδοφόρο 2022.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ η αύξηση της συμμετοχής στις ηλικίες άνω των εξήντα σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον των γονέων για τα παιδιά από πέντε ετών και άνω, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για το χτίσιμο ανοσίας και την προστασία της κοινής γνώμης.

Σε κάθε περίπτωση, η άρση των περιοριστικών μέτρων θα επιτευχθεί βήμα βήμα χωρίς βιασύνη κι αφού πρώτα έχουν μπει οι ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να αποτραπεί ένα νέο καταστροφικό κύμα από την άνοιξη και έπειτα.

Στην Κυβέρνηση διαμηνύουν πως το σύστημα Υγείας θα στηριχθεί όσο χρειαστεί, όπως εξάλλου έγινε και στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως η επόμενη μέρα θα βρει τη χώρα ενισχυμένη ή ακόμη και θωρακισμένη σε δομές υγείας προς όφελος των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη έμφαση στα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και προσανατολίζεται διαρκώς στη στήριξη των δομών πολύ περισσότερο στις ακριτικές περιοχές της χώρας.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...