Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Τι συμβαίνει με την (πιθανή) αποβολή των «Σπαρτιατών» και πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες στα κόμματα

Πολιτική

Οι "Σπαρτιάτες" φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσουν το μοναδικό κόμμα στη Μεταπολίτευση που κινδυνεύει να επιβεβαιώσει τη φράση "ήλθον, είδον και απήλθον", καθώς κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Βουλής, λόγω... ανάρμοστης σχέση με τον Κασιδιάρη!

Η Δικαιοσύνη φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για το... ποιον του κόμματος και καταλήγει σε αυτό που όλοι γνώριζαν και... σιγοψιθύριζαν, ότι δηλαδή είναι οι μπροστινοί του Κασιδιάρη! Έκπληξη μεγατόνων! Άντε... Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και θα μείνουν από... λάστιχο, αφού μαζί με την έξοδο από τη Βουλή θα χάσουν και τα 500.000 ευρώ που θα έπαιρναν κάθε χρόνο από την κρατική χρηματοδότηση.

Οι συνταγματολόγοι επισημαίνουν ότι όταν οι δικαστικές αρχές "δέσουν" το κατηγορητήριο, τότε θα ζητήσουν από τη Βουλή να αποφασίσει  για τα... περαιτέρω. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν υπάρχει κόμμα που να μην ωφελείται από την έξοδο των "Σπαρτιατών", γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η... αποβολή τους θα γίνει εύκολα και γρήγορα.

Ως προς την κατανομή των 12 εδρών που θα μείνουν αδιάθετες, η νομοθεσία προβλέπει ότι αυτές θα πάνε στα κόμματα που έχουν ποσοστό άνω του 8% στις εκλογές, αναλογικά. Έτσι, η ΝΔ θα πάρει 6 ή 7 έδρες επιπλέον και θα φτάσει στις 164 ή 165, ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 47 θα πάει στους 49 ή 50 (με αυτό τον αριθμό θα έχει το δικαίωμα κατάθεσης πρότασης μομφής ως αξιωματική αντιπολίτευση), το ΠΑΣΟΚ θα λάβει επιπλέον 2 έδρες και το ΚΚΕ μία έδρα. Συμπέρασμα. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πολύ σημαντικής απόφασης για το πολιτικό σκηνικό της χώρας και μένει να επιβεβαιωθεί αν οι... κακές παρέες παρασύρουν!

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΝΔ: Ανακοινώθηκε η επιτροπή εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές - Πρόεδρος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τα μέλη της επιτροπής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Πρόεδρος της επιτροπής με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κ...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει το «προοδευτικό-κεντροαριστερό-παρεμβατικό κόμμα» που χρειάζεται

Κριτική στην Κυβέρνηση, σε ότι αφορά τις οικονομικές πολιτικές της, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την παρουσία του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, όπου ε...

Φόρτωση άρθρων...