Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τι θα μπορούσε να αναβάλει τις φθινοπωρινές εκλογές , τραπεζίτες για απιστία για τα δάνεια του Τράγκα, ακόμη 200 «ζεστά» εκατ. ευρώ επιθυμεί να μαζέψει από την αγορά η Lamda 

Παρασκήνιο

Όλο και πιο πιθανή θεωρείται πλέον η προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο. Ο Οκτώβριος εκτιμάται ως «λογικός» μήνας αλλά κάποιοι ποντάρουν πως οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν και νωρίτερα, μέσα στο Σεπτέμβριο.
Ο πρωθυπουργός θεσμικός παίκτης και πολιτικά ειλικρινής επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως η Κυβέρνηση επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία. Αλλά θεωρείται βέβαιο πως εφόσον οι πολιτικές, οικονομικές και κυρίως δημοσκοπικές συνθήκες το «επιτρέψουν» εκεί προς τα τέλη Αυγούστου, θα «ενδώσει» στον… πειρασμό. 
Το σύνολο πάντως του πολιτικού προσωπικού τη χώρας, υπουργοί, βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές βρίσκεται ήδη σε κατάσταση πολιτικού «βρασμού» και δεν έχουν αφήσει, βουνό, πλατεία ή… ραχούλα της εκλογικής τους περιφέρειες που να μην έχουν επισκεφθεί ή να μην έχουν προγραμματίσει επίσκεψη. 
Όπως τέλος εκτιμούν έμπειροι πολιτικοί παράγοντες οι πρόωρες (φθινοπωρινές) εκλογές θα αναβληθούν μόνο εάν μέσα στο καλοκαίρι υπάρξει ένα έκτακτο και πολύ σοβαρό γεγονός που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας… 
   
@ Νέα επεισόδια στο σήριαλ της μυθικής περιουσίας του Γιώργου Τράγκα εκτυλίσσονται καθημερινά. Έτσι μετά την προχθεσινή δέσμευση της περιουσίας της συζύγου του εκλιπόντος Μαρίας Καρρά, ανοίγει και ο φάκελος της απιστίας τραπεζικών στελεχών. Καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνικές τράπεζες (και ειδικά από τράπεζα η οποία απορροφήθηκε  ήδη από άλλη τράπεζα) επί της ουσίας δεν εξοφλήθηκαν, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το 1/3 του αρχικού δανείου και το υπόλοιπο της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

@ Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι πληροφορίες πως  στην Αρχή κλήθηκαν και συνομίλησαν με αρμοδίους τουλάχιστον 15 γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι αναφέρθηκαν – off the record- σε "περίεργες” μεθόδους εξασφάλισης διαφήμισης από τον εκλιπόντα. Τα πρόσωπα αυτά όμως δεν ήθελαν, ούτε θα είχε άλλωστε πλέον ουσιαστικό νομικό αντίκρισμα, να καταθέσουν επωνύμως τις τυχόν έκνομες συμπεριφορές που γνώριζαν.
Το πόρισμα της Αρχής που ξεπερνά τις 50 σελίδες μελετά η Οικονομική Εισαγγελία υπό τον εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη και σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή στο πόρισμα αναφέρεται βάσει υπονοιών σε τυχόν αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή. 

@ Την έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου, ύψους, 200 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει η Lamda Development η οποία έχει καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το αναγκαίο ενημερωτικό δελτίο.
Εκτιμάται ότι η έκδοση θα προχωρήσει έως τις αρχές Ιουλίου, τη στιγμή που θα το επιτρέψουν οι  συνθήκες στις αγορές. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι η εταιρεία ανέβαλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, όπως είχε συμβεί και το 2020, όταν τα αποτελέσματα τριμήνου είχαν αναβληθεί και ανακοινώθηκαν μετά την έκδοση του ομολόγου εκείνης της περιόδου αξίας 320 εκατ. ευρώ. 
Άκρως αποδοτική τελικά αποδεικνύεται η «φάμπρικα» να κάνεις δουλειές με τα λεφτά των άλλων (τραπεζικός δανεισμός, ομόλογα κλπ) αλλά αν «στραβώσει» κάπου η δουλειά ούτε ψύλλος στον κόρφο τους... 

@ Άγνοια δηλώνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχει προγραμματισθεί για σήμερα η έναρξη του προγράμματος αστυνόμευσης πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων από την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Οι σχετικές πληροφορίες προκάλεσαν, πάντως, μεγάλη κινητοποίηση φοιτητών και πανεπιστημιακών καθηγητών, που οργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν ότι προτίθενται να ενεργοποιήσουν άμεσα τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), ενώ άγνοια για ενδεχόμενη παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα κάμπους δηλώνουν και εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών.
Εικόνα απόλυτου ΜΠΑΧΑΛΟΥ που δεν τιμά ένα οργανωμένο κράτος…

@ Με ανάρτησή του στο twitter ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί με δική του πρωτοβουλία και απόφαση είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού αμέσως μετά τον αδόκητο χαμό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.
Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Ανδρέας Τσούνης, ελπίζει να αποδειχθεί ότι είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού πραγματικά για όλες τις Ελληνίδες και εκφράζει την ικανοποίησή του που το αίτημα για προληπτικό έλεγχο αποκτά διακομματική δυναμική και συνέχεια και σήμερα παρουσιάζεται το Εθνικό Πρόγραμμα για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού με το όνομα της Φώφης Γεννηματά.

@ Μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής ζήτησαν  οι βιομήχανοι τροφίμων, αίτημα, ωστόσο, το οποίο -για την ώρα τουλάχιστον- φαίνεται να απορρίπτει η κυβέρνηση φοβούμενη το δημοσιονομικό κόστος, αλλά και επικαλούμενη μειωμένη αποτελεσματικότητα. Η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη για επιχειρήσεις και καταναλωτές, καθώς την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις των στελεχών του ενεργειακού κλάδου, όπως ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) κ. Ανδρέας Σιάμισιης, κάνουν λόγο για μακρά ενεργειακή κρίση με τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο να μην μειώνονται σημαντικά ούτε το επόμενο τρίμηνο αλλά ούτε καν το επόμενο εξάμηνο. 
Από την ενεργειακή και την γεωπολιτική κρίση «δεν διακυβεύεται μονάχα η ανάπτυξη, αλλά και η βιωσιμότητα του κλάδου τροφίμων» τόνισε χθες χαρακτηριστικά από το βήμα της συνέλευσης του ΣΕΒΤ ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Ιωάννης Γιώτης ζητώντας σειρά μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη του κλάδου.

@ Σε 36,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Prodea Investments έναντι 31,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (adjusted EBITDA) ανήλθαν σε 26,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2022 έναντι 24,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
Αναφορικά με τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, η Διοίκηση παρακολουθεί στενά και αξιολογεί την κατάσταση προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να αναπροσαρμόσει τα επιχειρηματικά της σχέδια (αν αυτό απαιτηθεί) με στόχο τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας και τον περιορισμό τυχόν αρνητικών επιπτώσεων .
Η Εσωτερική Αξία (NAV) του Ομίλου την 31η Μαρτίου 2022 ανήλθε σε 1.414,0 εκατ. ευρώ ή 5,53 ευρώ ανά μετοχή έναντι 1.396,3 εκατ. ευρώ και 5,47 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...