Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Την άρση ασυλίας των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Παρασκήνιο

Την άρση ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο αποφάσισε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Qatargate, ενισχύοντας το ενδεχόμενο της σύλληψής τους.

Οι Ταραμπέλα και Κοτσολίνο δεν θα απολαμβάνουν πλέον νομικής προστασίας από οποιαδήποτε πιθανή σύλληψη στην έρευνα για διαφθορά στους κόλπους του κοινοβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές έλαβαν την απόφαση σε δύο ψηφοφορίες το πρωί της Πέμπτης.

Πρόκειται για ένα νέο «κεφάλαιο» στο εξελισσόμενο σκάνδαλο που αφορά ισχυρισμούς ότι χώρες, όπως το Κατάρ και το Μαρόκο, ενδέχεται να έχουν επηρεάσει παράνομα το έργο του Κοινοβουλίου σχολιάζει το Politico.

Ο Κοτσολίνο, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου με χώρες του Μαγκρέμπ, συμπεριλαμβανομένου του Μαρόκου, κατηγορείται ότι δέχθηκε χρήματα για να εμποδίσει ψηφίσματα που βλάπτουν τα συμφέροντα χωρών εκτός ΕΕ. Ο Ταραμπέλα είναι ύποπτος για δωροδοκία έως και 140.000 ευρώ για να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D) έχει αποφασίσει ομόφωνα να αποκλείσει τον Μαρκ Ταραμπέλα και τον Αντρέα Κοτσολίνο από μέλη της, ενώ οι ίδιοι έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρανομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...