Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Την μπαχαλοποίηση για να μην καταρρεύσει επιλέγει ο Τσίπρας, έτοιμοι για μετωπική στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά και την χθεσινοβραδινή υποστηρικτική προς τον Πολάκη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές πως το μπας κλας σώου που έστησε ο «κουζουλός» του χωριού το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή το ανέμεναν οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου. 
Γιατί πάνω – κάτω την ίδια δημόσια εμφάνιση είχε κάνει και μερικές ώρες πριν από το ίδιο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας, εκδηλώνοντας έναν «ακροαριστερό ακτιβισμό» που κάποιοι συμβουλάτορες του «μεγάλου αρχηγού» προκρίνουν ως τον μοναδικό δρόμο για να μην καταρρεύσει το κόμμα. 
Είναι επίσης δεδομένο πως ο Τσίπρας καταλήγει στον δρόμο της ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ της πολιτικής ζωής του τόπου αν και δεν έχει και πολλά «εκτελεστικά εργαλεία». 
Αφού πλην του Πολάκη, την συνολική συμπεριφορά του οποίου οφείλουμε πλέον να την αντιμετωπίζουμε και με ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥΣ όρους, δεν υπάρχει κανένα μεγαλοστέλεχος της Κουμουνδούρου πρόθυμο να εκτεθεί με τέτοιο τρόπο δημόσια. 

@Λέτε πάντως η Κουμουνδούρου να ξαμόλυσε το μπουλντόγκ από τα Χανιά, για να «σκεπαστεί» επικοινωνιακά ακόμη μια δημοσκόπηση, η οποία μάλιστα διενεργήθηκε μετά τα περιστατικά της Αττικής Οδού και στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πτώση; 
Για να θυμηθούμε λίγο και τα νούμερα στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 22%, μια μονάδα κάτω σε σχέση με την μέτρηση του Νοεμβρίου! Εάν λοιπόν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εκμεταλλευτούν την χειρότερη για την Κυβέρνηση συγκυρία, πότε θα το κάνουν; Όταν ο Μητσοτάκης ανοίξει το πουγκί στον δρόμο προς τις κάλπες; 

@ Βέβαια τα ζόρια για τον Τσίπρα δεν αφορούν μόνο τις δημοσκοπήσεις αλλά και το επερχόμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου οι βασικοί του αντίπαλοι ετοιμάζονται να το επιτεθούν.
Για αυτό προφανώς ανέβασε στα ύψη την αντιπαράθεση με την ΝΔ, ελπίζοντας να «υποχρεωθούν» οι «+53», «Ομπρέλες» κλπ να συνταχθούν μαζί με τον «αρχηγό».
Κούνια που τον κούναγε…  

@ Όσοι έχουν συνηθίσει τον Νίκο Βούτση να υποδύεται τον ρόλο του «Νέστορα» της Αριστεράς και να παρεμβαίνει εκτονωτικά και διαλλακτικά στις διάφορες εσωκομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, δεν πιστεύουν αυτό που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, σε όλες τις εσωκομματικές ζυμώσεις και συζητήσεις εμφανίζεται... έξαλλος με τον Αλέξη Τσίπρα και απορρίπτει διαρρήδην και χωρίς δεύτερη συζήτηση τις προτάσεις για αλλαγή του τρόπου εκλογής της ηγεσίας. Το ενδιαφέρον είναι πως η κατηγορηματική διαφωνία Βούτση δεν είναι απόρροια μόνο της ουσιαστικής αντίρρησής του στην εκλογή αρχηγού από τη βάση, αλλά έχει την αφετηρία της στην διάρρηξη της εμπιστοσύνης και της σχέσης του με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε απλά ελληνικά, δεν μπορεί να τού συγχωρήσει ότι ενώ στο παρελθόν τα έλεγαν όλα, πριν δέκα ημέρες ήταν ένας από τους ενεούς αιφνιδιασθέντες... 

@ Σε τρίμηνη αργία με εντολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου τίθενται από τη 1η Φεβρουαρίου 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής οι 27 παρέμεναν ανεμβολίαστοι 15 εκ των οποίων έκαναν δεκτό το αίτημα του Αρχιεπισκόπου να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 ή εξασφάλισαν εξαίρεση για κάποιο διάστημα, εξαιτίας ιατρικών λόγων. «Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους», ανέφερε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο, ενώ όπως τόνισε, οι τρείς μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους.
Αυτά άραγε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνυμος τα βλέπει, ή θα συνεχίζει να ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΆ μην τολμά να ακουμπήσει το ανεμβολίαστο, εγχώριο παπαδαριό; 

@ Ισχυρή σύσταση αγοράς με διατήρηση της τιμής στόχου στα 24 ευρώ απευθύνει έκθεση της Edison για τη μετοχή της Mytilineos. Συγκεκριμένα σε συνέχεια του Flash Note των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Edison σχολιάζει ότι οι επιδόσεις της εταιρείας ήταν καλύτερες του αναμενομένου, ενώ το ανοδικό περιθώριο (upside) της μετοχής βρίσκεται κοντά στο 60%. 
H έκθεση εστιάζει στην ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, που παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη κατάφερε να επιτύχει ρεκόρ-κερδοφορίας το 2021. Η Mytilineos πέτυχε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία της, ενώ βρίσκεται κοντά στο να επιτύχει ή ακόμα και να ξεπεράσει τον διπλασιασμό της κερδοφορίας της (σε σχέση με το 2020). 
Επιπλέον, τα τριμηνιαία μεγέθη της εταιρείας αναδεικνύουν το ισχυρό momentum και για το 2022, καθώς μετά τα θετικά πρώτα τρία τρίμηνα, ακολούθησε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό δ’ τρίμηνο. 

@ Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού της δελτίου της εταιρίας με την επωνυμία «Safe Bulkers Participations PLC» για τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 100.000 άυλων, κοινών, ανώνυμων ομολογιών της, με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου και την εγγύηση της «Safe Bulkers INC.», που είναι εισηγμένη στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κεφάλαια που θέλει να αντλήσει η εταιρεία φτάνουν τα 100 εκατ. δολάρια.
Πριν από λίγες ημέρες η εταιρία ανακοίνωσε την αγορά του capsize “Maria” που είναι ναυπήγησης 2014 στην Ιαπωνία, έναντι ποσού 33,8 εκατ. δολαρίων, φτάνοντας τα 40 πλοία.
Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο, έχει πουλήσει, όταν η αγορά ήταν στα υψηλότερα επίπεδα της, επτά πλοία κατά τη διάρκεια του 2021  ενώ την ίδια στιγμή έχει αγοράσει πέντε, που είναι περίπου κατά μία δεκαετία πιο νέα από όσα πουλήθηκαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Φόρτωση άρθρων...