Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Το Ειδικό Δικαστήριο, τα σκάνδαλα, ο Αλέξης και η… «εκδίκηση» των «προεδρικών»

Παρασκήνιο

Ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μοιράσει πολλά… εγκεφαλικά στους δικούς του ανθρώπους και στα στελέχη της Ενωτικής Κίνησης Μελών, που συγκροτούν τον «κορμό» της «προεδρικής» πλειοψηφίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στείλει δημοσίως μήνυμα στον Νίκο Παππά, τον Χρήστο Σπίρτζη, τον Παύλο Πολάκη (ιδίως αυτόν) ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλασάρεται ως «προεδρικός» εν ονόματί του, αλλά και πως ουδείς είναι πιο «προεδρικός» από τον… ίδιο.

Κάπως έτσι, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να υποκύψει στον εκβιασμό του διδύμου Παππά-Σπίρτζη που περιγράφεται με τη φράση «ή επιλέγεις γραμματέα από την τάση μας ή καταψηφίζουμε τον Τζανακόπουλο και εξευτελίζεσαι», διαμορφώθηκε η «καραμπόλα» που έκανε γραμματέα του κόμματος τη Ράνια Σβίγκου. «Τον αναπληρωτή γραμματέα (σ.σ. τον Γιώργο Βασιλειάδη, δηλαδή) και πολύς σας είναι», ήταν, μ’ άλλα λόγια, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στους «προεδρικούς» (πρώην) φίλους του και έκτοτε, ένα μπρα ντε φερ διαρκείας με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές έχει ξεκινήσει.

Αν, λοιπόν, οι προσεκτικοί παρατηρητές έχετε διαπιστώσει πως τις τελευταίες ημέρες πολλοί στην Κουμουνδούρου εμφανίζουν μία «ροπή» προς τη σκανδαλολογία, τότε είστε μέσα: δεν πρόκειται για μία στάση που αποτελεί παρακολούθημα της επικαιρότητας, αλλά για μία πολιτική στρατηγική που έχει ως στόχο να «δέσει» τον Τσίπρα πολιτικά και να τον καταστήσει «έρμαιο» των «προεδρικών» όταν έρθει η ώρα της… ήττας, μετά τις επόμενες εκλογές.

Σημειωτέον ότι το σχέδιο των «προεδρικών» «κουμπώνει», επί της ουσίας και το προσωπικό και ιδιοτελές συμφέρον των εμπνευστών του να συνεχιστεί αυτή η τακτική.

Για παράδειγμα, όταν ο Νίκος Παππάς βρίσκεται αντιμέτωπος με τα επίχειρα των χειρισμών του στο φιάσκο του διαγωνισμού με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στο επίκεντρο των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών του για τον Σάμπι Μιωνή, προφανώς έχει κάθε λόγο να μην επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει σελίδα από τη σκανδαλολογία. Τους ίδιους ακριβώς λόγους έχει και ο Χρήστος Σπίρτζης που, μπορεί να μην έχει κάποιο Ειδικό Δικαστήριο να αντιμετωπίσει (για την ώρα, τουλάχιστον…) αλλά η παλαιόθεν «συνάφεια» και συγγένειά του με τον εργολάβο και παραλίγο «κόκκινο» καναλάρχη, Χρήστο  Καλογρίτσα, τον παγιδεύει στην συζήτηση περί σκανδάλων. Αφήστε που, όπως μαθαίνουμε, ο Καλογρίτσας τριγυρνά δεξιά και αριστερά και υπόσχεται ότι θα… προσφέρει νέα καρδοχτύπια και λαχτάρες στους ΣΥΡΙΖΑίους.

Επιστροφή στο θέμα μας, λοιπόν: κάτι η κακομεταφρασμένη μαρτυρία του κουκουλοφόρου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», κάτι οι διαρκείς πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι «προεδρικοί» προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα στη σκανδαλολογία για δύο λόγους: έναν προσωπικό και έναν… στρατηγικό.

Ο προσωπικός είναι ο αυτονόητος: όσο η Κουμουνδούρου εφαρμόζει το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», τόσο στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Χρήστος Σπίρτζης θα αισθάνονται πολιτικά καλυμμένοι στα μάτια του σκληρού πυρήνα των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτούς, δηλαδή, που κατά καιρούς αναλαμβάνει να «φανατίσει» έτι περαιτέρω με παραληρηματικές αναρτήσεις στο facebook και ο έτερος «προεδρικός» που «αδειάστηκε» από τον Τσίπρα, Παύλος Πολάκης.

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στον πολιτικό λόγο:  Αν τινές εκ των «προεδρικών» θελήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω στις επόμενες εκλογές, έχουν κάθε λόγο να φτάσει ως τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στη σκανδαλολογία. Κι αυτό διότι καλύπτοντάς τους, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει καταφέρει να «ταυτιστεί» με τη Novartis, με τα «βοσκοτόπια» και να δείξει ότι κι αν υπάρξει «δεύτερη φορά Αριστερά», θα είναι ένα «σίκουελ» της πρώτης.

Όταν, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει να διαχειριστεί μία (μπορεί και δύο…) εκλογικές ήττες και τη συνεπαγόμενη εσωκομματική αμφισβήτηση, τότε θα είναι ταυτόχρονα παγιδευμένος σε μία ατζέντα σκανδάλων από τους «προεδρικούς» που τώρα έχει «αδειάσει» και, ως εκ τούτου, θα είναι «ανοιχτός» στον πολύ απλό εκβιασμό: «σε στηρίζουμε για να μην χάσεις το κόμμα, αλλά ξαναβάζουμε χέρι στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ αν θες να παραμείνεις στη θέση σου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Φόρτωση άρθρων...