Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Το «γαλάζιο» συνέδριο, το σύνθημα για αντεπίθεση και ο αντίκτυπος των μέτρων για την ενέργεια

Τις εργασίες του 14ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στη φαρέτρα του τις ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των φουσκωμένων λογαριασμών. 

Ο Πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση σήμερα στο οδικό χάρτη προς τις Εθνικές Εκλογές, κάνοντας έναν ευρύ απολογισμό του κυβερνητικού έργου και θέτοντας τις προτεραιότητες για τους επόμενους κρίσιμους μήνες. 

Το σύνθημα «δίπλα σε κάθε πολίτη» συμπυκνώνει την πολιτική βούληση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει έμφαση στους μη προνομιούχους που βάλλονται περισσότερο από την τωρινή δύσκολη συγκυρία. 

Το τελευταίο διάστημα οι δημοσκοπήσεις προκάλεσαν προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη, γεγονός που κατέστησε επιτακτική ανάγκη την λήψη μέτρων για την ανακούφιση της κοινωνίας. Το τριήμερο του συνεδρίου αποτελεί το έναυσμα για τη γενική αντεπίθεση του κομματικού μηχανισμού και των στελεχών που θα δώσουν τη δύσκολη μάχη στις γειτονιές, τις πόλεις και τα χωριά σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ωστόσο, στο πρωθυπουργικό γραφείο αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τον αντίκτυπο που θα έχουν τα μέτρα ανακούφισης μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το μεγάλο στοίχημα για τους αρμοδίους είναι η υλοποίηση τους χωρίς να υπάρξουν παραφωνίες και προσχώματα που θα έθεταν υπό αμφισβήτηση την ολιστική αυτή προσέγγιση του ζητήματος. 

Σε δεύτερο στάδιο τα επιφορτισμένα με τον στρατηγικό σχεδιασμό στελέχη αναμένουν τις μετρήσεις των επόμενων εβδομάδων για να καταγράψουν το αποτύπωμα του πακέτου στήριξης στην κοινή γνώμη. 

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν με αμηχανία τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μουδιασμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου επιχείρησαν για μία ακόμη φορά με μικροκομματική διάθεση να κάνουν το άσπρο μαύρο. 

Ο χρόνος για τις Εθνικές Εκλογές κυλά γρήγορα και το κυβερνών κόμμα χρειάζεται να ανεβάσει στροφές, να κερδίσει τον πόλεμο της καθημερινότητας προκειμένου να πείσει τους πολίτες για να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Φόρτωση άρθρων...