Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Το κοινωνικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κρίσιμος παράγοντας για το αποτέλεσμα των Εκλογών

Με στοχευμένες παρεμβάσεις που ευνοούν τους πολλούς και τους πιο αδύναμους προχωρά ο Πρωθυπουργός το σχέδιο του για την αναχαίτιση της ακρίβειας, τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την κατάκτηση στο τέλος του δρόμου της πολυπόθητης αυτοδυναμίας. 

Το εγχείρημα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία σύνθετο και δύσκολο, αλλά η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα, προκειμένου να κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία από τον ελληνικό λαό και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της. 

Σε μία περίοδο που κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των αναταράξεων που προκάλεσε στην παγκόσμια κοινότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στη δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων που θα λειτουργήσουν ως αμορτισέρ στην κρίση και θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. 

Ήδη γίνεται η τελευταία επεξεργασία των προτάσεων που θα βάλουν ένα τέλος στους υπέρογκους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα, μετά από εκατοντάδες περιστατικά τιμολόγησης σε ολόκληρη τη χώρα που ξεπέρασαν κάθε όριο. 

Η Κυβέρνηση κέρδισε τις εντυπώσεις με τη γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ μηνιαίως, μία κίνηση που δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αποτελεί ανάσα για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. 

Το στοίχημα τώρα για επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είναι η υλοποίηση του μέτρου τους επόμενους μήνες για να μην γυρίσει μπούμερανγκ μια τόσο σημαντική εξαγγελία. 

Τις επόμενες μέρες οι πολίτες αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, ένα ακόμη μέτρο που κινείται στην κατεύθυνση ανακούφισης των πολλών, το οποίο ακυρώνει τις θεωρίες του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ταξικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης.

Είναι σαφές πως το Μέγαρο Μαξίμου εξαντλεί όλες τις αντοχές της οικονομίας προς όφελος των πολλών, ενώ επενδύει σε επικοινωνιακό επίπεδο στο να φιλοτεχνήσει ένα λαϊκό προφίλ όχι μόνο για τον Πρωθυπουργό, αλλά και για την ίδια την παράταξη προκειμένου να πείσει το απαιτητικό πλέον ακροατήριο και να καρπωθεί τα αποτελέσματα της πολιτικής του το βράδυ των Εθνικών Εκλογών. 

Αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως αν η Κυβέρνηση πετύχει να αυξήσει τους δείκτες ικανοποίησης στο κοινό και πείσει το μεγαλύτερο κομμάτι των αναποφάσιστων, τότε θα έχει βάλει μια ισχυρή παρακαταθήκη για τη διασφάλιση μιας δεύτερης συνεχόμενης αυτοδύναμης τετραετίας.                                 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη ισότιμα

«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά τ...

Φόρτωση άρθρων...