Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Το κρυφό σχέδιο Τσίπρα για ανακατάληψη της εξουσίας με τις πλάτες του Βαρουφάκη

Παρασκήνιο

Τα όσα αποκάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη δημόσια τηλεόραση για τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25, δεν προκαλούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα.

Κατά τη διάρκεια της τρίχρονης παρουσίας του στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας απέδειξε με τη στάση του πως παραμένει εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του χθες.

Η πολιτική επιλογή να αφήσει πίσω τη σοσιαλδημοκρατική μεταρρύθμιση του κόμματος του και να ακολουθήσει την πεπατημένη με το λαϊκισμό, την πόλωση και το διχασμό να αποτελούν βασικά συστατικά στη στρατηγική ανακατάληψης της εξουσίας, δικαιολογεί απόλυτα τις σημερινές επιδόσεις της Κουμουνδούρου σε δημοσκοπικό επίπεδο.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με το ζωτικό χώρο του Κέντρου και μετά τον Πάνο Καμμένο και το φλερτ με την άκρα δεξιά, αναζητεί πλέον πολιτικό σωσίβιο στο «Γιάνη» που το 2015 έφερε τη χώρα με τις πράξεις του ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός πως κατά την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ταυτίστηκε με τα κόμματα της Αριστεράς και το ΚΚΕ, είτε επιδόθηκε σε έναν άτυπο ανταγωνισμό για ποιο κόμμα θα δημιουργήσει τον περισσότερο θόρυβο εντός και εκτός Βουλής.

Όσο για το μεγάλο ζητούμενο που σχετίζεται με την κατάθεση κοστολογημένων προτάσεων που αφορούν στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας, δεν φαίνεται να αφορά την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, αφού ακολουθεί πιστά σε κάθε της βήμα την παλαιοκομματική λογική του «όχι σε όλα», κλείνοντας ουσιαστικά τα μάτια στην πραγματικότητα και γυρίζοντας την πλάτη σε κάθε έννοια που συμβαδίζει με τη λογική και τη μετριοπάθεια.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς απόλυτα την αφοπλιστική ειλικρίνεια του πρώην τσάρου της οικονομίας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα έκαναν πως "έπεσαν από τα σύννεφα".

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Γιατί όλοι θέλουν να γίνουν ευρωβουλευτές – Ο μισθός, τα επιδόματα και η... σύνταξη στα 63

Εκατοντάδες υποψήφιοι θα δώσουν στις 9 Ιουνίου «μάχη» για μία από τις συνολικά 21 θέσεις που θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά, η ενασχόληση με τα κοινά, η ανάγκη προσφο...

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Φόρτωση άρθρων...